Oklart vem som tar över efter Tokmanni – "Vi har flera alternativ på bordet"

Två veckor efter att Tokmannis nya affär öppnade är det fortfarande oklart vad det händer med fastigheterna där affären tidigare verkade. Men båda fastighetsägarna tror att verksamheten i lokalerna fortsätter under hösten.

Tokmannis nya affär vid Sandövägen invigdes den 25 april. Det här betyder också att affärskedjan flyttat ut ur sina två tidigare fastigheter i Hangö. Fastigheten vid Bangatan i centrum ägs av Kiinteistö Oy Hangon Liiketalo där Ian Wadén är vd.

– Egentligen är vi lite mitt i allt just nu. Men verksamheten i fastigheten kommer att fortsätta, den blir inte tom, säger Wadén.

Tokmannis hyresavtal på Bangatan går ut i slutet av sommaren. Det här betyder att det kommer att vara en paus under sommaren när kedjan flyttar ut, men till hösten hoppas Wadén att verksamheten i fastigheten fortsätter.

– Vi har flera alternativ på bordet men inget som vi kan berätta just nu. Vi har inte bråttom och väntar på att allt ska bli färdigt. Men det blir nog en företagare som fortsätter där, säger Wadén.

Fastigheten vid Källvägen ägs av aktiebolaget Fröman. Bolagets vd säger att planerna för fastigheten klarnar till hösten. Bild: Sarah Grönstrand

Han säger att flera varit i kontakt gällande fastigheten, men vill inte i nuläget avslöja detaljerna. Samtidigt påverkar S-markets kommande flytt planerna.

– En del beror på vad som blir kvar och vad som inte blir kvar i gamla centrum. Vi hoppas samma som småbutiksföretagarna längs Berggatan, att något blir kvar. Men besluten hittills verkar leda till att det snart inte finns kvar någonting, säger Wadén.

Däremot kan han avslöja vilken typs verksamhet det är som kan fortsätta i fastigheten.

– Det starkaste alternativet är ett företag med samma typs verksamhet som Tokmanni haft.

Vet mer i slutet av sommaren

Fastigheten där Tokmanni tidigare fanns vid Källvägen ägs av aktiebolaget Fröman. Timo Halme är vd på bolaget, och han säger att man ännu utreder vilka alternativen är.

– I nuläget kan vi inte berätta någonting säkert, men vi har diskuterat med några intresserade, säger Halme.

Tokmanni hyr fortfarande fastigheten, och deras avtal tar slut under sommaren. Planerna för fastigheten klarnar därför antagligen i slutet av sommaren.

– Vi kommer nog att få någon verksamhet dit, men vilka det är som är intresserade och vad slutresultatet blir får vi se. Läget är bra för en affär, speciellt när Tokmanni finns nära intill, säger Halme.