Nuorkauppakamari kutsuu kaikki isänpäiväjuhlaan

Lanseeraavat pelin. Anja Tervo ja Saija Honkanen näyttävät hankolaispeliä, jonka nuorkauppakamari lanseeraa urheilutalossa järjestämässään isänpäivän tapahtumassa. Bild: Harald Grönstrand

Hangon nuorkauppakamari järjestää lauantaina koko perheen isänpäiväjuhlan urheilutalossa. Samassa yhteydessä lanseerataan myös ainutlaatuinen Hankoaiheinen lautapeli.

Nuorkauppakamari järjestää lauantaina koko perheelle suunnatun tapahtuman. Urheilutalossa on tarjolla erilaista viihdettä, kuten pomppulinna, trampoliineja, makkaraa, mehua ja kahvia.

– Kaikki on ilmaista, mikään ei maksa mitään sponsoreittemme ansiosta. Lapsille löytyy paljon erilaista ohjelmaa, kertoo Anja Tervo.

Hän ja Anu Koponen ovat toimineet kello 11 lauantaina alkavan tapahtuman projektivastaavina.

– Vastaavaa ohjelmaa vuosia järjestänyt Eero Koli otti meihin yhteyttä tiedustellen, kiinnostaisiko tapahtuman järjestäminen meitä. Olimme halukkaita, ja hän on antanut meille paljon infoa ja tukea, Tervo toteaa.

Hän lisää, että perhetapahtumille on Hangossa tarvetta, koska vastaavaa toimintaa ei järjestetä lapsille päivittäin.

–  Paikalle saapui satoja lapsia, kun syyslomalla järjestettiin pomppulinnaohjelmaa. Kysyntää siis on. Olemme myös miettineet tämän tapahtuman järjestämistä jatkossakin, ja keskustelleet asiasta myös nuoriso- ja liikuntatoimen kanssa, Tervo sanoo.

Lautapelin lanseeraus

Nuorkauppakamari esittelee tapahtuman aikana myös uuden Hangon Hallitsija (Hangös Härskare) –pelinsä.

– Luulemme, että tämä on ensimmäinen Hankoaiheinen peli. Se on kaksikielinen, ja olemme työstäneet peliä vuoden alusta alkaen, kertoo pelihankkeen vetäjä Saija Honkanen.

Peli muistuttaa monopolia, siinä on hankolaisyrityksiä ja Hangossa tapahtuvia sattumia.

Mistä saitte ajatuksen pelin tekemiseen?

– Näimme erään toisen nuorkauppakamarin tekemän pelin, ja halusimme tehdä sellaisen myös Hangolle. Hanko on vahva tavaramerkki, Honkanen toteaa.

Peli on myynnissä K-Supermarketissa ja Tian Kirjassa. Pelejä on teetetty 1 000 kappaletta.