Nu har Tokmanni hållit taklagsfest – till våren öppnar affären

Samarbete. Risto Hiekka från Castor Construction och Tokmannis affärsplats- och konceptchef Harri Koponen har haft ett nära samarbete under bygget. Här diskuterar de med stadsstyrens ordförande Sture Söderholm och stadsdirektör Denis Strandell. Bild: Harald Grönstrand

Flera representanter från staden och lokala entreprenörer var med när Tokmanni firade sin nyaste affär på torsdagen.

På torsdagen höll Tokmanni taklagsfest i Hangö. Affären öppnar i slutet av april, och det var en glad affärsplats- och konceptchef Harri Koponen som höll tal vid taklagsfesten.

– En taklagsfest är ett tecken på att en aktör vill investera och satsa i ett projekt. Våra rötter ligger i lågpriskedjor, och nu har vi 190 affärer från Hangö till Sodankylä, säger Koponen.

Mingel. Denis Strandell är nöjd över att bolag investerar i Hangö. Bild: Harald Grönstrand

Han berättar att många undrar hur Tokmanni kan växa när det är många aktörer inom dagligvaruhandeln som stänger.

– Och det är en bra fråga. Handeln är i ett brytningsskede och vi ser två trender, den ena är att näthandeln växer medan den andra är att lågpriskedjorna växer. Därför tror vi på vår verksamhet, säger Koponen.

Öppnar snart. Tokmannis affärsplats- och konceptchef Harri Koponen berättar att den nya affären slår upp dörrarna i slutet av april. Bild: Harald Grönstrand

Risto Hiekka från byggföretaget Castor Construction tackade också för ett bra samarbete mellan alla aktörer.

– Det här är vårt femte Tokmannibygge i Finland. Vid det här bygget behövdes det en planändring och några tomter slogs ihop, men Hangö är ett underbart ställe att arbeta både med staden och förståss med Tokmanni, säger Hiekka.

Han berättar att det är tio underleverantörer som man anlitat för bygget. Nio av dem är finländska medan den sista är estnisk.

Öppet och ljust. vid ingången till Tokmanni hade man radat upp bord och bjöd på traditionell laxsoppa under taklagsfesten. Bild: Harald Grönstrand

Under takläggningsfesten var också representanter från staden på plats. Av dem så höll Denis Strandell också ett kort tal där han tackade Tokmanni-kedjan för sin vilja att investera i Hangö.

– Det här är en glädjens dag för alla, ett utvecklingssteg framåt för Hangö. Och det är underbart att vara kvitt den gamla Kesoilstationen som låg här före, säger Strandell.

Mer läsning