Nu blir det andra bullar av

Cindy Halén skötte ruljangsen i Bulleri Buss´n dagen då tidningen besöker caféet. Bild: Mia Berg-Lundqvist

Bulleri Bussn har dragit på handbromsen nere vid Helkamahuset. Där kommer den att sprida doften av nygräddat bröd hela sommaren – och kanske en bit in på hösten.

Sedan en dryg vecka har den gröna Bulleri Buss´n funnits parkerad på gräsplätten utanför det så kallade Helkamahuset invid Östra hamnen. Det är Lilla Hembageriet från Karis som öppnat ett sommarcafé i parken.

– Jag har varit mycket i Hangö som yngre, så det är roligt att få göra en sådan här grej, säger Jan Samuelsson som driver Lilla Hembageriet.

Det hela fick sin början av en slump. Samuelsson har alltid gillat att meka med bilar och han sökte ett nytt hobbyprojekt. Så föll blicken på en gammal husbil som fanns på nätsidan Blocket i Sverige. Jan Samulesson såg potentialen att bygga om bilen till en så kallad evenemangsbil som han kunde turnera omkring med till kvällstorg och liknande tillställningar. Han satte ett anbud på bilen, som då var i ganska dåligt skick, och körde hem den från Sverige till verkstaden i Karis.

– Så började planeringen och byggandet. Det har varit kul hela vägen. Men så kom coronan och då blev det att lägga i en extra växel, för jag insåg att vi skulle komma att behöva bilen snabbare än planerat, säger han.

Sött och salt

Eftersom evenemangen till stor del lagts på is denna sommar, passade det bra att i stället ha en permanent plats för sommarcaféet Bulleri Buss´n. Den står nu parkerad på Costacalidas markområde, och det är ingen slump. Jan Samuelsson är nämligen god vän med bröderna Max och Marc Forsman som i dag driver Costacalida. Man kommer att hålla ett utbud av både salta och söta tilltugg.

Men utrymmet förhindrar förstås att vi kunde ha exakt samma sortiment som i caféet i Karis. Vi hoppas också på att kunna servera lättare luncher i sommar, säger Samuelsson.

Bulleri Buss´n kommer att stå kvar i Östra hamnen så länge det finns kunder.

Mer läsning