Nixu laajentaa valikoimaansa uudella Hanko-oluella

Markkinoille on tullut uusi Kölsch-tyypin olut – Hangöl.

Uuden oluen lanseerauksesta vastaa ravintoloitsija Nixu Knichter. Prosessi suunnitteluvaiheesta valmiiseen tuotteeseen on kestänyt noin kolme vuotta.

– Ajatus on, että tämä on olut, joka hankolaisten on helppoa kokea omakseen. Saunan jälkeen on voitava juoda pari pullollista, sanoo Nixu ja lisää, että tietoisesti on kehitetty olut, joka ei ole liian vaikea.

– Ei saa käydä niin, että pullon avattuaan maistaa ruokalusikallisen ja toteaa, kiitos, mutta ei kiitos.

Kölsch-tyypin olut on vaalea ja hedelmäinen. Se muistuttaa väriltään ja maultaan vaaleata lageria, mutta olut käytetään kylmän sijaan lämpimässä.

Hangöl on kolmas Nixun tuoteperheessä, ja juomaa tullaan mahdollisesti vielä kehittämään.

Tavaramerkki on rekisteröity ja etiketistä näkyy Hangon sinapin isän, Patrik Holménin käden jälki. Hangöl valmistetaan Wakka-Suomen Panimossa Uudessakaupungissa.

Juomaa voi toistaiseksi ostaa tai nauttia Café Lillanissa, Ravintola Makasiinissa ja Neljän tuulen tuvassa. Myymälämyynnissä sitä on K-Supermarketissa. Hinta riippuu siitä, ostaako olutta kotiin vai nauttiiko sen paikan päällä.