Nixu breddar sortimentet med nytt Hangö-öl

Ett nytt öl av Kölsch-typ, Hangöl, har kommit ut på marknaden.

Det är krögare Nixu Knichter som står bakom lanseringen. Ungefär tre år har det tagit från planeringsstadiet till färdig produkt.

– Tanken är att det här skall vara en öl som är lätt för Hangöborna att ta till sig. Man skall kunna dricka ett par flaskor efter bastun, säger Nixu och säger att man medvetet jobbat med att skapa ett öl som inte är för svårt.

– Det skall inte vara så att man öppnar flaskan, smakar en matsked och tänker tack, men nej tack.

Öl av Kölsch-typ är ett ljust och fruktigt öl som påminner om ljus lager i färg och smak, men jäsningen sker i varm temperatur i stället för i kall.

Hangöl är den tredje medlemmen i Nixus produktfamilj, och det är möjligt att drycken ännu utvecklas.

Varumärket är registrerat och etiketten bär Hangösenapens fader Patrik Holméns signatur. Hangöl bryggs hos Wakka-Suomen Panimo i Nystad.

Drycken finns tillsvidare att köpa eller avnjuta på Café Lillan, Restaurang Magasinet, Fyra Vindarnas Hus och i K-Supermarket.

Priset beror på om man köper hem eller dricker på plats.