Nils-Åke Nyberg on nukkunut pois

Upeata. Hikken vietti yhdistyksen 100-vuotisjuhlavuotta vuonna 2003. Mikäpä olisikaan sopinut tähän yhteyteen paremmin kuin Nils-Åke Nybergin (o.) nimittäminen seuran kautta aikojen toiseksi kunniapuheenjohtajaksi. Silloinen puheenjohtaja, Björn-Erik Wickholm, julisti Nybergin kunniapuheenjohtajaksi. Bild: VN-arkiv

Legendaarinen hankolainen Nils-Åke Nyberg nukkui sunnuntaina pois. Hän saavutti 90 vuoden iän.

Hankolainen Nils-Åke Nyberg nukkui sunnuntaina pois 90 vuoden ikäisenä. Hangon lehteen urheilusta kirjoittamisen vuonna 1955 aloittanut Nyberg oli aito hankolaispersoonallisuus. Hän lopetti urheiluuutisointinsa vasta vuonna 2016, jolloin Hangosta tai länsiuusmaalaisista urheilupiireistä tuskin löytyi ketään, joka ei tiennyt, kuka Nyberg oli tai ei tunnistanut hänen käyttämäänsä nimimerkinomaista NÅN- allekirjoitustaan.

Nyberg kirjoitti HL:lle kaikenlaisia urheilujuttuja käsipallosta, yleisurheilusta ja lentopallosta aina voimanostoon, tennikseen ja keilailuun.

– Tiesin tietenkin, että se päivä tulee joskus, jona astun sivuun, ja nyt se on tullut. Nämä ovat olleet hienoja aikoja, ja samalla tuntuu vähän ikävältä, Nyberg sanoi HL:lle päätettyään lopettaa.

Nybergin panos Hangon urheilun hyväksi oli kuitenkin paljon lehtipalstojen täyttämistä suurempi. Hänestä tuli vuonna 1937 Hangö IK:n jäsen ja hän ennätti vuosien varrella olla mukana sekä nostamassa Hikkeniä jalkapallon mestaruussarjaan 1962 että joukkueen SM-liigakarsinnoissa suurta HJK:ta vastaan 1990-luvulla. Nyberg nimitettiin lisäksi yhdistyksen toiseksi kunniapuheenjohtajaksi muutamia vuosia sen jälkeen, kun Hikken jäi yhden maalin päähän liigapaikasta.

Mer läsning