Nikola Zujic klar för HIK

Ny skjorta. Nikola Zujic är klar för HC HIK. Kontraktet är på ett år. Bild: Thomas Sundström

Hangölaget HC HIK har klart med ett riktigt intressant nyförvärv till sitt FM-ligalag i herrhandboll. Från HIFK kommer serbiska skytten Nikola Zujic.

– Det kändes som om jag ville pröva på något nytt. Som spelare vill man ibland röra på sig och få en ny utmaning, säger Nikola Zujic.

I 30-åriga Zujic får HIK en mycket intressant spelare. Med meriter från Serbiens juniorlandslag och av spel i Österrike och Turkiet kom han för fyra år sedan till HIFK. Där hann han spela drygt 100 matcher och stå för över 400 mål.

– Jag hade en mycket bra tid i HIFK och trivdes bra där. Men samtidigt kändes HIK som ett intressant projekt när det dök upp. Man har en bra tränare, unga lovande spelare och en intressant satsning på gång här, säger Zujic som tillsammans med sin fru flyttar till Hangö.

Viktig värvning

För HIK är värvningen av Zujic den kanske största genom tiderna. Nu får man en etablerad spelare av hög FM-ligaklass.

– Det här är ju en spelartyp som vi har sökt och som vi behöver. Vi har saknat de lätta målen från distans, men Nikola kan hämta dem till laget. Samtidigt är det här en klar signal att vi vill bli bättre, säger tränaren Petter Forsström.

För HIK är lagbygget i full gång. Serienykomlingen fick under den gångna säsongen nöja sig med noll poäng i FM-ligan, men nu vill man höja nivån.

– Det här första året var litet av att se och lära, nu vet vi vad som krävs och avsikten är att förstärka laget med två spelare till. Eftersom det är svårt att locka inhemska spelare till Hangö, handlar det nog troligen om utländska lösningar, säger Forsström.