Nettas köksjumpa – en lokal viral succé

Agneta ”Netta” Möller Salmela håller köksjumpa på Facebook på gymnastikföreningen Hejdis hemsidor – en lokal viral succé. Bild: Skärmdump

Det är inte bara företagarna som fått tänka om på grund av Coronaläget. Föreningarna kommer även de med kreativa lösningar för att hålla medlemmarna aktiverade.

I dagar då nyheterna mest går i moll och den ena dåliga nyheten följer den andra, finns det också ljusglimtar. Hit hör definitivt Nettas köksjumpa, som publiceras på föreningen Hejdis hemsidor på Facebook.

– Vi är ju nog på riktigt en seriös gymnastikförening, men jag tänkte att i den situation vi befinner oss just nu kan jag bjuda på mig själv med lite skoj, säger Agneta "Netta" Möller-Salmela.

De korta filmsnuttarna där Netta med sin medryckande berättarförmåga, och ibland otippade rekvisita, håller små gymnastikpass i det egna köket är små vardagspärlor.

– Jag är van att ha tusen järn i elden och är lite uttråkad just nu, så små projekt som det här passar bra, skrattar Netta och tillägger att hon filmat flera nya snuttar med dottern Julia Salmela under helgen.

Hon tillägger att köksjumpan också är ett sätt att hålla kontakt med föreningens medlemmar, då de instruerade passen just nu ligger på is.

Mer läsning