Nazareth rokkaa Voimakasiinissa

1970-luvulla perustetun Nazareth-yhtyeen skotlantilaiset rokkiketut konsertoivat Hangossa marraskuussa. 
– Tämä on todennäköisesti viimeinen mahdollisuus nähdä heidät, sanoo yhtyeen Hankoon houkutellut Bo Grahn.Love Hurts, This Flight Tonight, Loud'N'Proud ja Razamanz ovat joitakin Nazarethin tunnetuimmista kappaleista. 


Entisen solistin Dan McCaffertyn erikoinen, hieman nasaali ääni ja yhtyeen hiomaton melodinen sointi sai bändin erottumaan muista sen loistokaudella 1970-luvulla.
Monien muiden yhtyeiden lailla myös Nazarethin jäsenet ovat eri syistä vaihtuneet vuosien varrella.

Alkuperäisistä bändiläisistä ainoastaan basisti Pete Agnew on enää jäljellä.


– Toivomme kaikkien tulevan konserttiin. Hangossa ei ole ihan joka päivä mahdollista nähdä maailmanluokan yhtyeen esiintyvän, toteaa Bo Grahn, joka on onnistunut houkuttelemaan yhtyeen konsertoimaan Anders Augustssonin Smörmagasinet-ravintolaan.


– Erään kaupungin epäonni koitui Hangon onneksi, sanoo Augustsson ja viittaa siihen totiasiaan, että yhtyeen oli alkujaan tarkoitus esiintyä Tampereella.


Keikka kuitenkin peruuntui ja Nazarethin manageri otti yhteyttä paljon ihmisiä tuntevaan Grahniin.

– He esiintyvät ensimmäistä kertaa Suomessa, vaikka he ovat olleet kiertueilla Japanissa, Venäjällä ja muualla Euroopassa, sanoo Grahn.


– Hehän eivät ole aivan nuorukaisia enää, joten tämä on kyllä viimeinen kerta, kun he esiintyvät Hangossa. 


Konsertti kuuluu Nazarethin 50-vuotisjuhlakiertueeseen, jonka 2 tunnin pituisen konsertin ohjelmisto koostuu yhtyeen tunnetuimmista kappaleista.


Lämmittely-yhtye on hankolainen The Last Crusade Peter Stenströmin johdolla.

Stenström on myös valjastettu houkuttelemaan mahdollisimman suuren yleisön Voimakasiiniin.


– Olemme järjestäneet aiemmin live-konsertteja 250-300 hengen yleisölle. En oikein tiedä vielä, miten saamme kaikki mahtumaan, mutta muuten tämä tilaisuus ei poikkea mistä tahansa muusta konsertista, sanoo Augustsson.

Konsertti järjestetään keskiviikkona 20.11.

BILD:

We proudly present. Anders Augustsson ja Bo Grahn sanovat, että Nazarethin konsertti Hangossa on varsinainen onnenkantamoinen.

Carl Sentance – laulu


Pete Agnew – basso (ainoa alkuperäinen jäsen)


Jimmy Murrison – kitara


Lee Agnew – rummut

Mer läsning