Nazareth rockar loss på Smörmagasinet

Proudy presents. Anders Augustsson och Bo Grahn säger att det är en lyckträff att Nazareth spelar i Hangö. Bild: Johanna Lindholm

De skotska rockrävarna i 1970-talets bandet Nazareth ger en spelning i Hangö i November.– Förmodligen är det här sista chansen att se dem, Säger Bo Grahn som lockat hit dem.

Love Hurts, This Flight Tonight, Loud'N'Proud och Razamanz är några av Nazareths mest kända låtar.

Tidigare solisten Dan McCaffertys speciella, lite gälla stämma och bandets oborstade, melodiska klang gjorde att bandet stack ut under sin storhetstid på 1970-talet.

Som i många andra band har dock medlemmarna bytts ut av olika orsaker, och i dag är det endast basisten Pete Agnew som finns kvar av originalmedlemmarna.

– Vi hoppas att alla skall komma hit, det är inte alla dagar man har chans att se ett band i världsklass uppträda i Hangö, hälsar Bo Grahn, som är det som lyckats locka orkestern till Anders Augustssons restaurang Smörmagasinet.

– Det som var otur för en stad, blev Hangös lycka, säger Augustsson och hänvisar till det faktum att det först var tänkt att bandet skulle uppträda i Tammerfors.

Men det blev back och Grahn som känner folk kontaktades av Nazareths manager.

– Det är första gången de uppträder i södra Finland, trots att de turnerat i Japan, Ryssland och andra delar av Europa, säger Grahn.

– Sen är de ju inga ungdomar längre, så det här är nog sista gången de uppträder i Hangö.

Konserten ingår i Nazareths 50-års jubileumsturné och på repertoaren står 2 timmar med kända låtar.

Som förband uppträder Hangöband The Last Crusade med Peter Stenström i spetsen. Stenström är också inkopplad på att få så stor publik som möjligt till Smörmagasinet.

– Vi har ordnat live spelningar med 250-300 personer i publiken tidigare. Inte vet jag riktigt var vi får plats för alla men annars är den här tillställningen inte annorlunda än vilket annat evenemang som helst, säger Augustsson.

Konserten arrangeras onsdagen 20.11.

Carl Sentance – sång

Pete Agnew – bas (enda originalmedlem)

Jimmy Murrison – gitarr

Lee Agnew – trummor

Mer läsning