Nattsvart för Hicken

Francesco Lodato och HIK hade en tung eftermiddag. Bild: Thomas Sundström

Ny serie, men samma resultat. HC HIK inledde ligakvalet i handboll med ett verkligt bottennapp. Akilles från Borgå vann på söndagen i Hangö med odiskutabla 35–26.

HIK:s tunga säsong gick nu in i ett nytt skede då ligakvalet tog vid efter 18 raka förluster i ligan. Men också Akilles, trea i årets division 1, visade sig vara för bra och vann överraskande enkelt med nio måls marginal.

– Inte vet jag riktigt om jag hade trott på det här inför matchen. Vi hoppades på seger och spelade bra, men överraskande enkelt gick det nog, sade Thomas Åkermarck i Akilles.

HIK steg en gång

Gästerna fick nu en bra start på matchen och förde spelet i första halvlek. HIK kom dock i gång mot slutet av halvleken och Mathias Sandbloms straff i slutsekunden betydde 12-13 och gav HIK verkligt hopp inför andra halvlek.

Men efter paus gick allt fel för HIK. Ingenting fungerade och från 13–12 gick Akilles loss till 22–14.

Det fanns ingen väg tillbaka för HIK efter det och en dyster eftermiddag kröntes av Francesco Lodato vid 17–26. Först tog han sin andra två minuters utvisning varefter han från bänken ännu pratade åt sig en tredje utvisning och med det rött kort.

Dystert

HIK inledde därmed kvalserien med att förlora den på papperet sett lättaste matchen i kvalserien med hela nio mål och det lovar inte gott för fortsättningen. Man kom nu aldrig in på allvar i matchen, men unga Anton Rejström och Edvin Knichter tog för sig.

Akilles fick nu en fin start på kvalserien. Sergej Shevtjenko och Thomas Åkermarck höll ihop spelet och i målet var Anton Westerlund säker.

– Inte har vi pratat så mycket om fortsättningen, men det är nog på sikt vi arbetar. Vi har ingen panik med att stiga tilll ligan. Samtidigt får vi ju litet se hur den här våren går, det är intressanta tider, sade Thomas Åkermarck.

HIK: Mathias Sandblom 8, Anton Rejström 4, Karl-Edwin Knichter 3, Robert Bäckman 3, Fredrik Häggroth 3, Linus Sandblom 3,Roy Lindqvist 2.

Akilles: Thomas Åkermarck 9, Sergej Shevtjenko 9, Tom Mannonen 4, Henri Storsjö 3, Petri Lindfors 3, Lauri Narinen 2, Daniel Lång 2, Christian Lindblad 1, Henrik Mattsson 1, Robert Holmberg 1

Mer läsning