Mira perustaa naisille purjehdusryhmän – "Täällä on käyttämätöntä potentiaalia"

Viihtyy merellä. Mira Koskinen nauttii merellä olosta. Hän toivoo, että naisten uusi purjehdusryhmä houkuttelee paljon kiinnostuneita. Bild: Harald Grönstrand

Mira Koskinen aikoi muutaman vuoden tauon jälkeen palata purjehdusharrastuksensa pariin. Pieni kuulostelu osoitti kuitenkin, ettei seudulla ole minkäänlaista purjehdusryhmää naisille, joten hän päätti perustaa oman.

Mira Koskinen on purjehtinut pienestä pitäen. Viime vuosina hän on kuitenkin aikapulan johdosta pitänyt hieman taukoa purjehduksesta, ja huomasi harrastusta jälleen aktivoidessaan erään seikan.

– Huomasin, ettei Hangossa ja Raaseporissa ole yhtään purjehdusryhmää naisille. Päätin siksi perustaa sellaisen, Koskinen toteaa.

Ajatus on, että purjehduksesta kiinnostuneet naiset saavat helpommin yhteyttä samanhenkisiin naisiin ja löytävät itselleen purjehdusseuraa. Ryhmä Naispurjehtijat Hanko-Raasepori on myös Facebookissa ja Koskinen on saanut lyhyessä ajassa monia yhteydenottoja.

– Käyttämätöntä potentiaalia on paljon. Ryhmään kuuluu jo nyt yli 50 jäsentä. Toivon, että kaikki purjehduksesta kiinnostuneet naiset ovat minuun yhteydessä.

Ryhmä kuuluu yhdistykseen Naispurjehtijat, mutta kiinnostuneiden ei tarvitse kuulua yhdistykseen voidakseen olla mukana Koskisen perustamassa ryhmässä.

– Toivon, että monet rohkenevat ottaa yhteyttä.

Järjestää tapaamisen

Koskinen itse harrastaa yleensä kilpapurjehdusta. Tämä on myös yksi osasyy siihen, että hän on perustanut purjehdusryhmän.

– Purjehduksesta kiinnostuneita on varmasti paljon, mutta kaikilla ei ole omaa venettä tai he tuntevat jonkun jolla on vene. Ryhmä saattaa herättää tällaisten naisten kiinnostuksen purjehdusta kohtaan, selittää Koskinen.

Mitään tarkkoja suunnitelmia toiminnalle ei kuitenkaan ole vielä. Siksi Koskinen kutsuu kaikkia asiasta kiinnostuneet tapaamiseen lauantaina 25. toukokuuta kello 18 ravintola Bravaan Itäsatamaan.

–Kaikki saavat vapaasti ehdottaa, mitä voisimme tehdä. Sitten katsomme, minne tuuli kuljettaa!

Purjehdusryhmässä mukana olevat voivat ottaa yhteyttä Mira Koskiseen puhelimitse, 045-2094071, tai liittymällä Facebook-ryhmään Naispurjehtijat Hanko-Raasepori.

Mer läsning