Mira drar i gång seglingsgrupp för kvinnor – "Här finns en outnyttjad potential"

Trivs på havet. Mira Koskinen gillar att vara ute på sjön. Hon hoppas att den nya seglingsgruppen för kvinnor kommer att locka många intresserade. Bild: Harald Grönstrand

Efter en paus på några år skulle Mira Koskinen återuppta sitt seglingsintresse. Efter lite efterforskning visade det sig att det inte fanns någon seglingsgrupp för kvinnor i regionen, så hon startade en egen.

Mira Koskinen har seglat sedan hon var liten. Under de senaste åren har hon ändå haft en liten paus med seglandet på grund av tidsbrist, men när hon skulle aktivera hobbyn igen märkte hon en sak.

– Jag märkte att det i Hangö och Raseborg inte finns någon seglingsgrupp för kvinnor. Så jag grundade en, säger Koskinen.

Tanken är att kvinnor i regionen som är intresserade av segling enklare får kontakt med likasinnade och kan hitta seglingssällskap. Gruppen Naispurjehtijat Hanko-Raasepori finns också på Facebook, och på kort tid har många tagit kontakt med Koskinen.

– Det fanns en outnyttjad potential och vi är över 50 medlemmar nu. Jag hoppas att alla kvinnor som är intresserade av segling tar kontakt.

Gruppen går under föreningen Kvinnliga seglare, men intresserade behöver inte vara medlemmar i föreningen för att vara med i gruppen Koskinen startat upp.

– Jag hoppas många vågar ta kontakt.

Ordnar träff

Koskinen brukar själv tävlingssegla. Det här är också en delorsak till att hon grundat seglingsgruppen.

– Det finns säkert flera som är intresserade av segling men inte har en egen båt eller känner någon som har en. Den här gruppen kan väcka de här personernas seglingsintresse, säger Koskinen.

Något exakt mål för hur verksamheten ska se ut finns det ändå inte ännu. Därför samlar Koskinen intresserade till en träff lördagen den 25 maj klockan 18 vid restaurang Bravas i Östra hamnen.

– Alla får fritt komma med förslag om vad vi ska göra. Vi får se vart vinden bär!

Är man intresserad av att gå med i seglingsgruppen kan man kontakta Mira Koskinen på 045-2094071 eller gå med i Facebookgruppen Naispurjehtijat Hanko-Raasepori.

Mer läsning