McDonald on valmis neuvottelemaan kaupungin kanssa

Odottaa. Outi McDonald kertoo nyt odottavansa kaupungin yhteydenottoa neuvottelujen käynnistämiseksi. Bild: Harald Grönstrand

Lääkäri Outi McDonald on valmis istumaan neuvottelupöytään Hangon kaupungin kanssa. Hangon kaupunki selvittää edelleen, miten asiassa tulisi edetä.

Korkein hallinto-oikeus päätti 23. marraskuuta, että hallinto-oikeuden tuomio pysyy voimassa. Tämä tarkoittaa, ettei Hangon kaupunginvaltuustolla ollut oikeutta sanoa irti Outi McDonaldia hänen virastaan. McDonald odottaa edelleen nyt kaksi viikkoa myöhemmin kaupungin yhteydenottoa neuvottelujen käynnistämiseksi hänen kanssaan.

– Kaupunginhallitus on käsitellyt asiaa, mutta kukaan ei ole ottanut minuun yhteyttä. Kaupunginhallituksen pöytäkirja on valmis, mutta siinä lukee vain, että hallitus merkitsi nykytilanteen tiedoksi, sanoo McDonald.

Hän kertoo olleensa yhteydessä asianajajaansa, jonka hän haluaa mielellään ottaa mukaansa neuvotteluihin kaupungin kanssa.

Mitä tulet vaatimaan neuvotteluissa?

– En vastaa tässä tilanteessa tähän kysymykseen. Toivon kuitenkin, että neuvotteluista kaupungin kanssa syntyy vuoropuhelu, McDonald toteaa.

Hangon kaupungin kansliapäällikkö Lasse Tallqvist kertoo, ettei kaupunginhallitus ole vielä päättänyt, miten asiassa edetään.

– Asia on valmistelussa. Tulemme keskustelemaan vastapuolen kanssa ja analysoimaan vaihtoehtomme ennen kuin päätämme, mitä teemme. Tulemme tilannekartoituksen yhteydessä keskustelemaan McDonaldin kanssa, Tallqvist sanoo.

Hän kertoo myös, että tilanne pyritään selvittämään lähiviikkoina, mutta että joulu saattaa vaikuttaa aikatauluun. Hän ei halua tässä tilanteessa spekuloida kaupungin vaihtoehtoja.

– Tulemme joka tapauksessa kaupunginjohtaja Denis Strandellin kanssa keskustelemaan asiasta Outi McDonaldin kanssa, sanoo Tallqvist.