Mats Nyström väljer att lämna Hicken

Det är över. Mats Nyström meddelar att han inte längre tränar Hicken. Bild: Jesper Sundström

Mats Nyström meddelar att han slutar som FC HIK:s division 3-tränare. Än så länge är det oklart vem som tar över.

I onsdags förlorade tabelljumbon FC HIK med 8–0 mot EsPa och ett dygn senare meddelar tränaren Mats Nyström att han lämnar laget. I fjol ledde han Hicken till en serieseger i division 4, men den här säsongen har fått en tung inledning.

– Jag har sagt upp mig som tränare i dag. Att träna en tunn trupp som har många skador och sedan försöka pussla ihop ett lag till varje match är inte en enkel uppgift att sköta ensam.

Han påpekar ändå att han anser att det har varit en rolig och givande uppgift att få träna Hickens representationslag.

– Med en större trupp kunde och färre skador kunde det här året ha gått riktigt bra. Men när nattsömnen och privatlivet tar stryk av fotbollen så är det dags att sadla om. Som tränare får jag inte mera ut någonting av att träna med 6–10 spelare och försöka vinna matcher.

Ännu ingen ny tränare

Fredrik Berglund är Hickens ordförande och han säger att Hicken ännu inte har en ny tränare. Han konstaterar ändå att förhoppningen är att laget snabbt ska ha en tränare på plats.

– Nu måste vi hitta en tränare och vi vill ha en ny lösning. Nu är det viktigt att få tillbaka spelarnas motivation för det verkar ha varit brist på den under den senaste tiden.

Mer läsning