Lokala nyheter intresserar

Den tryckta dagstidningen är fortfarande viktig. De flesta som svarat på Hangötidningens läsarundersökning läser tidningen helst på papper. 75 procent av alla finländare anser att papperstidningen är den mest trovärdiga nyhetskällan, visar en undersökning som Tidningarnas förbund gjort.

Dagstidningen hjälper läsarna att hålla sig à jour med vad som händer i samhället och på den egna orten.

I Finland utkommer i dag cirka 250 dagstidningar. Ultralokala Hangötidningen är i gott sällskap, det finns cirka 40 dagstidningar som utkommer en gång i veckan.

Läsarundersökningen visar att Hangöborna vill läsa om lokalpolitik och beslutsfattande, skolfrågor och utbildning. Också lokala annonser är viktiga för att kunna orientera sig i vardagen.

I helgen firades Hangödagarna och Forneldarnas natt som avslutning på en händelserik sommar. Evenemangen fortsätter ändå med bland annat fotofestival, konstrundan och Östersjömaraton.

Nästa vecka firar biblioteket 30-årsjubileum där bland annat Marketta Walls festskrift ges ut och vinnaren i novelltävlingen koras.

Den politiska hösten tar vid med ärenden om Fabriksudden och Drottningberg och processen kring läkaren Outi McDonald.

För att en tidning ska klara sig i dag då konkurrensen är större än någonsin måste man lyssna på sina läsare. För många är det viktigt att få sin tidning till morgonkaffet.

Posten har i många år skött tidningsutdelningen i Västnyland men då bolaget aviserade en kraftig prishöjning måste KSF Media, som ger ut Hangötidningen, hitta en ny samarbetspartner. Det är en stor förändring men inte unik.

Från och med 10 september är det bolaget PPP Finland som delar ut Hangötidningen. Utdelarna har lokal kännedom. Alla som fått sin tidning på morgonen får det också i fortsättningen.

KSF Media är inte det enda medieföretag som samarbetar med ett annat bolag än Posten för utdelning av morgontidningarna.

För oss som mediebolag är det viktigt att vi har nöjda prenumeranter. Läsaren ska inte behöva bry sig om vem som delar ut tidningen. Hen ska kunna lita på att tidningen kommer som lovat.

Mer läsning