Liukuesteitä jaetaan ystävänpäivänä

Liukueste. Kaikille 65 vuotta täyttäneille ja sitä iäkkäämmille hankolaisille jaetaan liukuesteet ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Bild: Arkiv

Hanko jakaa liukuesteitä 65 vuotta täyttäneille asukkaille ystävänpäivänä. Liukuesteet ostetaan jatkossa paikalliselta yrittäjältä.

Kaikille 65 vuotta täyttäneille ja sitä iäkkäämmille hankolaisille jaetaan liukuesteet ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Liukuesteitä jaetaan Astrean ala-aulassa kello 10 – 18 järjestettävän ystävänpäivätempauksen yhteydessä.

– Tempaus tuntui meistä tähän yhteyteen sopivalta. Näytämme myös miten liukuesteitä käytetään ja esittelemme toimintaamme. Lisäksi luvassa on elävää musiikkia ja tasapainorata, kertoo vt. avohoidon esimies Sirpa Råberg.

Tapahtuman jälkeen liukuesteitä on jaossa päiväkeskuksessa.

Päivähoidon asiakkaat, jotka eivät voi osallistua tapahtumaan, saavat liukuesteensä kotikäynnin yhteydessä.

– Lisäksi iäkkäiden palvelukeskukseen voi aina olla yhteydessä, jolloin liukuesteet saa sitä kautta. Jokaisella yli 65-vuotiaalla on oikeus liukuesteisiin, Råberg korostaa.

Hangossa asuu 2 670 yli 65-vuotiasta. Hanke on jatkuva.

– Ensi vuonna meillä on uusia 65-vuotiaita, jotka tarvitsevat liukuesteet.

Kaupunginhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan, että perusturvalautakunta saa käyttää 21 600 euroa liukuesteiden hankintaan.

Eero Koli (Hanko 2016) ehdotti asiaa käsiteltäessä Jorma Nousiaisen (SDP) kannattamana, että ne ostetaan paikalliselta yrittäjältä.

– Osa liukuesteistä oli jo ehditty tilata, mutta loput tilaamme paikalliselta yrittäjältä. Näin olimme aikoneetkin tehdä, kun liukuesteitä tilataan ensi vuonna, toteaa Råberg.