Lisää Itämerta tukevia yrityksiä

HL kertoi aiemmin yrityksestä DROPP, joka edisti mittauslaitteiston asentamista Tvärminnen eläintieteelliselle asemalle. Nyt hyvä tahto liplattaa meren aaltojen lailla.

– Meistä tuntui luonnolliselta tukea Tvärminnen eläintieteellisen aseman tutkimustoimintaa. Monilla on henkilökohtainen suhde rannikkoalueen vesiin. Itämeressä uidaan, merellä purjehditaan ja sen äärellä asutaan. Mittauslaitteen nerous on siinä, että se antaa tutkijoille reaaliaikaista dataa, jotta he voivat seurata muun muassa meren happipitoisuutta.

Näin kertoo toimitusjohtaja Rina Raikamo, sähköpyörien valmistukseen erikoistuneesta perheyrityksestä Wheelström. Yritys päätti yhdessä DROPP-yrityksen kanssa käynnistää yhteisen kampanjan lisävarojen keräämiseksi eläintieteelliselle asemalla lahjoitettua mittausinstrumenttia varten. Yritys on valmistuttanut kaksikymmentä erikoisvalmisteista polkupyörää, joiden myyntihinnasta se lahjoittaa 200 euroa pyörää kohti saadakseen kokoon 4000 euroa.

Raikamo kertoo sähköpyörään liittyvästä ajatuksesta:

– Sähköpyörä on tehokas ja ympäristöystävällinen tapa liikkua. Voit esimerkiksi mennä töihin raikkaassa ulkoilmassa tarvitsematta suihkua perille päästyäsi. Se voi myös olla vaihtoehto, jos haluaa edetä nopeasti vilkkaasti liikennöidyllä alueella.

Pyörät toimivat sähkömoottorilla, joka ladataan kotona kuten mikä tahansa tavallinen tabletti. Jotta moottori toimii pyörää on poljettava, mutta vastus on pienempi kuin tavallisessa pyörässä. Myös perinteinen polkeminen onnistuu haluttaessa.

Polkupyöriä voi tilata Wheelströmin verkkokaupasta ja pyöränsä voi joko noutaa yrityksen kaupasta Helsingistä tai saada kotiin postitse.

– Silloin joutuu itse asentamaan polkimet ja kääntämään ohjaustangon. Muussa tapauksessa pyörä olisi valtavan iso toimitettavaksi. Pyörän ostaja saa kuitenkin tarkat ohjeet, miten toimia.

Pyöräile puhtaamman meren hyväksi. Yritykset Wheelström ja DROPP tekevät yhteistyötä herkkien rannikkovesien hyväksi.