Linda Sandblom tog FM-brons

Tredje. Linda Sandblom tog FM-brons. Bild: Thomas Sundström

HIK-friidrotts Linda Sandblom blev tredje när det var dags för höjdhopp i inomhus-FM på söndagen. Hon var ändå inte riktigt nöjd efter insatsen i Kuopio.

Sandblom inledde tävlingen med att klara av 172 centimeter på ett försök och hon tog även 176 centimeter på sitt första hopp. När det var dags för 179 centimeter behövde Sandblom två hopp för att ta sig över, men hon lyckades komma över ribban på ett försök när det var 182 centimeter som gällde.

Men efter det blev det svårare. Sandblom misslyckades tre gånger på 184 centimeter och hennes tävling var över. Resultatet räckte den här gången till en bronsmedalj.

– Just nu är jag arg på mig själv. Det är synd att dagens resultat inte visar hur det kändes personligen, säger Sandblom.

Hon konstaterar att hon vid vissa tillfällen var för ivrig och att de sista stegen inte riktigt var som de skulle.

– Men jag är ändå inte särskilt orolig. Höjderna finns i mig, det handlar bara om att få den rätta tajmningen.

Jessica Kähärä från MikkKv vann guld efter att ha hoppat 190 centimeter. HIFK:s Eleriin Haas hoppade 186 centimeter och tog silver.

Sandblom tävlar följande gång på onsdag och då handlar det om en höjdhoppsgala i Karlstad i Sverige.

– Det är en inbjudningstävling och jag fick en förfrågan om att delta. Det blir också sista chansen att klara av gränsen till inomhus-EM, säger Linda Sandblom.

Mer läsning