Linda Sandblom hyppäsi korkeimmalle

Voitto. Linda Sandblom hyppäsi Lohjalla viikonloppuna. Bild: Jesper Sundström

HIK-yleisurheilun Linda Sandblom kilpaili lauantaina Lohjalla. Hän oli paras lajikarnevaalien korkeushypyssä.

Linda Sandblom aloitti kilpailun jo korkeudesta 172 ja selvitti sen ensimmäisellään. Syy, miksi hän aloitti tästä korkeudesta, on yksinkertainen.

– Jotkut aloittivat jo korkeudesta 155, joten harjoitushyppyjen ja kilpailuhypyn väli olisi ollut pitkä, jos en olisi aloittanut 172:sta, sanoi Sandblom.

Hän selvitti myös 175 senttiä ensimmäisellään, mutta 178 sentissä tarvittiin kolme hyppyä. Selvitettyään 181 senttiä ensimmäisellään, vuorossa olikin 185 senttiä. Näytti siltä, että hän selvittää sen ensimmäisellään, mutta rima tuli alas, kun hän oli laskeutunut.

– En tiedä mikä riman pudotti, mutta analysoin hypyn kulun. Kaiken kaikkiaan tänään tuntui hyvältä ja suurimmassa osasta epäonnistuneista hypyistä kyseessä oli pikkuseikat.

Viivi Voutilainen hyppäsi 178 senttiä ollen toinen. Elin Pajusen korkein hyppy ylsi 172 senttiin ja se riitti kolmanteen sijaan. Toisin sanoen Sandblom joutui hyppäämään yksin isommissa korkeuksissa. Hän totesi kuitenkin olevansa tottunut siihen.

– Se tapahtuu melko usein, kun voitat kilpailun, mutta onhan se vaativaa hypätä yksin. Toisaalta harjoittelen myös aina yksin ja siten ajatellen tilanne ei ole outo.

On mahdollista, että Sandblom hyppää Tampereella keskiviikkona, mutta toisaalta on jo päätetty, että hän hyppää Karjaalla ensi viikonloppuna. Silloin kyseessä on SFI-mestaruuskilpailut. Lohjalla Sandblomilla oli yleisö puolellaan ja mikään ei puhu sitä vastaan, etteikö tilanne olisi sama Karjaalla.

– Tottakai yleisön tuki on mukavaa ja se tuntuu aina yhtä hyvältä. Saan siitä myös lisäenergiaa.

Mer läsning