Linda Sandblom hoppade högst

Seger. Linda Sandblom hoppade högst i Lojo på lördagen. Bild: Jesper Sundström

HIK-friidrotts Linda Sandblom tävlade i Lojo på lördagen. Hon var bäst i grenkarnevalens höjdhoppstävling.

Linda Sandblom öppnade tävlingen redan på 172 centimeter och klarade av höjden på sitt första försök. Orsaken till att hon inledde på den höjden är enkel.

– Vissa hoppade ju redan på 155 centimeter så tiden mellan uppvärmningshoppen och det första tävlingshoppet skulle ha blivit lång om jag inte hade börjat på 172 centimeter, säger Sandblom.

Hon klarade också av 175 centimeter på sitt första försök, men när det var dags för 178 centimeter krävdes det tre hopp. Efter att ha klarat av 181 centimeter med ett hopp var det dags för 185 centimeter. Det verkade som att hon skulle komma över i första hoppomgången, men ribban föll när hon hade landat.

– Jag vet inte vad det var som tog i ribban, men jag ska analysera ribbpassagen. Överlag kändes det ändå bra i dag och i flera av de misslyckade hoppen handlade det endast om små detaljer.

Krävande. Linda Sandblom var den enda deltagaren som var kvar när det var dags för 185 centimeter. Sandblom konstaterar att det är krävande att hoppa ensam. Bild: Jesper Sundström

Viivi Voutilainen hoppade 178 centimeter och blev andra. Elin Pajunens högsta hopp mätte 172 centimeter och det räckte till en tredje plats. Med andra ord fick alltså Sandblom hoppa ensam när det var dags för den sista höjden. Hon konstaterar ändå att det är någonting som hon är van med.

– Det händer ganska ofta när man vinner tävlingen och visst är det krävande att hoppa ensam. Däremot tränar jag också alltid ensam och med tanke på det är inte situationen obekant.

Det är möjligt att Sandblom tävlar i Tammerfors på onsdag, men däremot är det redan bestämt att hon hoppar i Karis nästa helg. Då är det dags för SFI-mästerskapen. I Lojo hade Sandblom publiken på sin sida och det är förstås ingenting som talar för att så inte skulle vara fallet i Karis.

– Så klart är det roligt med publikstöd och det känns alltid lika bra. Jag får också extra energi av det

Mer läsning