Levatorin konkurssin seuraukset ovat edelleen epäselviä

Konkurssi. Levator haki yrityksen konkurssiin toukokuussa. Konkurssipesää koskevat prosessit ovat vireillä. Bild: Nina Ahtola

Levatorin konkurssin jäljiltä on edelleen epäselvää, mitä Koppnäsuddenilla sijaitseville kiinteistöille tapahtuu. Ne omistava Konecranes ei halua vielä paljastaa mitään.

Hankolainen metallirakenteita valmistava Levator Oy haki toukokuun alussa itsensä konkurssiin. Yritys työllisti tuolloin 50 – 60 henkeä Hangossa. Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi yritykselle pesänhoitajan.

– Konkurssista ei ole paljoa kerrottavaa. Realisoimme parhaillaan yrityksen omaisuutta, sanoo Lassi Nyyssönen konkurssipesää hoitavasta yrityksestä Fenno.

Hän kertoo, ettei myynnille ole mitään aikataulua. Hänellä on todennäköisesti tammikuussa tarkempaa tietoa asiasta.

– Käymme ensi vuoden alussa läpi kaikki verotiedot, ja asia etenee sen jälkeen niiden pohjalta. Todennäköisesti voimme todeta konkurssin vuoden 2019 lopulla, hän sanoo.

Kiinteistöt, joissa Levator on toiminut Koppnäsuddenilla omistaa Konecranes, joka myös on käyttänyt Levatoria alihankkijanaan.

– Meillä ei ole mitään omaa toimintaa tai henkilökuntaa alueella. Olemme vain vuokranneet kiinteistöt Levatorille, sanoo Konecranesin Director of Supply Pekka Honkanen.

Honkanen ei halua kommentoida Levatorin konkurssin yksityiskohtia, mutta kertoo, että yrityksillä on pitkäaikainen yhteinen historia.

– Olemme vuokranneet kiinteistöjämme heille 20 vuoden ajan. Valitettavasti nyt ilmeni, ettei heidän toimintansa ollut enää kannattavaa pitkällä tähtäimellä.

Miten Levatorin konkurssi vaikuttaa teidän toimintaanne?

– Sitä en osaa valitettavasti sanoa.

Honkanen kertoo, että Konecranes parhaillaan selvittää, mitä yritys voi tehdä alueella oleville kiinteistöille.

– Mutta en voi sanoa asiasta enempää tässä vaiheessa.

HL on yrittänyt tavoittaa Petri Metsolaa Levatorilta kommenttien saamiseksi.

Mer läsning