Leena Anderssonin rakkausromaani sai jatkoa – nyt tapahtumat sijoittuvat Hankoon

Kirjailija. Leena Anderssonin toisen rakkausromaanin tapahtumat sijoittuvat Hankoon. Esimerkiksi vapaudenpatsaan alue on juonen kannalta tärkeä tapahtumapaikka. Bild: Sarah Grönstrand

Hankolaiskirjailija Leena Andersson on kirjoittanut jatko-osan esikoisromaanilleen. Päähenkilöt ja tapahtumat siirtyvät siinä Hankoon.

Hankolainen Leena Andersson on nyt kirjoittanut jatko-osan rakkausromaanilleen Taikakuu, joka oli myös hänen esikoisteoksensa.

– Ihmiset sanoivat minulle, että se loppui kesken.

Anderssonin jäädessä eläkkeelle vuoden 2018 alussa, hänellä oli yhtäkkiä enemmän aikaa kirjoittamiseen. Tämän vuoden tammikuussa julkaistiin hänen esikoisromaaninsa jatko-osa Taikakuu, Tulilintu ja Lumileijona.

Taikakuu (2016).

Sydämen kaari (2017).

Unelmien pumpulipalloja (2018).

Toiveiden telepatiaa (2018).

Enkelten sympatiaa (2018).

Taikakuu, Tulilintu ja Lumileijona (2019).

Romaanin päähenkilöt Karoliina ja Turo kohtaavat siinä yhteisen tulevaisuutensa rakentamisen haasteet. Lisäksi he muuttavat Hankoon, koska Turo on saanut työtarjouksen kaupungilta.

– Monet ovat kertoneet, ettei lukeminen ole yhtä mielenkiintoista, kun tapahtumat sijoittuvat muualle.

Koska tunteet ovat tärkeitä Anderssonin kirjoittaessa, myös hänelle on yksinkertaisempaa, kun tapahtumapaikka on Hanko.

– Tiedän, miltä käveleminen Hangossa tuntuu. En tiedä, miltä se tuntuu muissa kunnissa, koska en ole asunut siellä. Siksi on luonnollista, että tapahtumat sijoittuvat tänne.

Appelgrenintien, Hangon rantojen ja vapaudenpatsaan alueet kuuluvat lukijoiden tunnistamiin paikkoihin.

– Romaani kertoo myös elämästä Hangossa, miten erilaista täällä on asua kesällä ja talvella ja mitä kaikkea täällä tapahtuu.

Inspiroiva asuinkaupunki

Andersson itse pitää Hankoa kirjailijalle hyvänä kaupunkina, koska se tarjoaa sekä auringonpaistetta että inspiroivaa luontoa. Hän itse kirjoittaa aina, kun se siihen on haluja.

– Saatan istua katsomassa tv:tä, kun yhtäkkiä saan oivalluksen, että näin minun pitää kirjoittaa ja sitten alan heti kirjoittaa.

Hänellä on valmiina nyt myös kolmannen kirjan ensimmäiset sivut.

– Ne syntyivät luonnollisesti, Se valmistuu varmasti ensi vuonna, ellei mitään yllättävää tapahdu.

Romaaniensa lisäksi hän kirjoittaa myös ruonoja. Hän on julkaissut viisi runokokoelmaa, joista kolme ilmestyi 2018.

Neljä runokokoelmista koskee eri vuodenaikoja ja viides on kuvitettu Leena Anderssonin tyttären, Terese Anderssonin, abstrakteilla töillä.

– Kaikissa kokoelmissa on yksi Hanko-runo.

Mer läsning