Lappohjan putkitehtaan työntekijöitä varten on nyt suunnitelma

Puhuvat seudun puolesta. Kaupunginjohtajat Denis Strandell ja Ragnar Lundqvist haluavat resursseja, jotta ihmiset voivat asua jatkossakin Länsi-Uudellamaalla. Bild: Johanna Lindholm

Työministeri Timo Harakka saa tänään (perjantai 30.11.) käteensä tuoreen suunnitelman siitä, miten SSAB:n Lappohjassa ensi vuonna suljettavan tehtaan työttömiksi jäävät työntekijät voidaan työllistää. Hangon ja Raaseporin sekä Novagon edustajista koostuva lähetystö on parhaillaan matkalla Helsinkiin esittelemään työllistämisehdotusta.

–Viimeksi, kun lähestyimme asiassa silloista työministeriä Jari Lindströmiä (Siniset), hän kehotti meitä esittelemään suunnitelman. Se suunnitelma on nyt valmistunut.

Näin sanoo Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell, joka on matkalla Helsinkiin ojentaakseen suunnitelman Lindströmin seuraajalle työministerinä eli Timo Harakalle (SDP).

Mistä suunnitelmassa on kyse?

– Se on yksityiskohtainen kartoitus työntekijöiden ammattitaidosta, tilanteesta ja tarpeista, sanoo Strandell.

Suunnitelma koskee 80–90 Lappohjan putkitehtaan työntekijää.

Kun tehtaan lopettamispäätös saatiin reilu vuosi sitten, kyse oli noin 115 työntekijästä, mutta osa on sittemmin sanoutunut irti oma-aloitteisesti.

Toivoo resursseja

Strandell sanoo, että lähetystö toivoo resursseja suunnitelman toteuttamiseksi käytännössä, esimerkiksi uudelleenkoulutuksen järjestämiseksi sitä tarvitseville.

– Rehellinen ollakseni, en oikein usko, että saamme rahaa käteen siltä seisomalta, mutta olen kuitenkin aiempaa toiveikkaampi hallituksen vaihduttua, sanoo Strandell.

– Ihmisille on annettava mahdollisuus asua ja elää tällä seudulla.

Denis Strandellin lisäksi lähetystöön kuuluvat Raaseporin kaupunginjohtaja Ragnar Lundqvist, tj. Tom Gammals Novago yrityskehityksestä sekä Tiina Lindholm, joka vastaa Novagon rekrytointipalveluista.

Mer läsning