Laihdutuskuurit eivät edusta terveellistä elämäntapaa – pienet askeleet auttavat sinua pääsemään tavoitteisiisi

Personal Trainer. Hanna Sandberg puolustaa terveitä elämäntapoja. Hän korostaa, että kannattaa edetä pienin askelin sen sijaan, että yrittäisi tehdä kaikkea yhdellä kertaa. Se ei yleensä nimittäin johda tuloksiin. Bild: Harald Grönstrand

Personal Trainer Hanna Sandberg kokee, että yhä useammat ovat kiinnostuneita terveellisistä elämäntavoista. Monet pyrkivät kuitenkin pääsemään tavoitteisiinsa aivan liian nopeasti, jolloin ponnistelut helposti valuvat hiekkaan. Hän haluaa muuttaa tätä.

– Haluan opettaa terveellisiä elämäntapoja ja ravintovalintoja. Oikeastaan haluan muuttaa koko Suomen syömäämme ruokaan liittyvän ajatusmaailman.

Näin sanoo Hanna Sandberg, josta vuosi sitten tuli henkilökohtainen valmentaja ja joka kesästä alkaen on työskennellyt Hangossa. Hän sanoo, että monet alkavat noudattaa jotain laihdutuskuuria tai yrittävät tehdä liian monia muutoksia päätettyään siirtyä terveellisempiin elämäntapoihin. Silloin käy usein niin, että tulokset jäävät laihoiksi.

– Laihdutuskuuri ja elämäntavat ovat kaksi täysin eri asiaa. Kahdeksan viikon dieetti on tehokas ja johtaa tuloksiin, mutta ne eivät ole pysyviä.

– Myöskään monien tapojen muuttaminen välittömästi ei auta. Jotkut lähtevät nollasta liikkeelle kuntoillakseen monta kertaa viikossa, mutta se ei onnistu. Kannattaa edetä pienin askelin, sanoo Sandberg.

Hän mainitsee esimerkkeinä vaalean pastan vaihtamisen tummaan pastaan ja että pakastevihannekset lautasella ovat parempi vaihtoehto kuin se, ettei lautasella ole ollenkaan vihanneksia.

– Itseään ei pidä myöskään rangaista, jos syö palan kakkua.

Oikea asenne on tärkeä

Hanna Sandberg kertoo, että Hangossa on kourallinen henkilökohtaisia valmentajia ja että he kaikki edustavat hieman eri suuntauksia valmennustarjonnassaan. Kiinnostus terveellisiä elämäntapoja kohtaan on kuitenkin selkeästi kasvanut.

– Yhä useammat ikäiseni naiset ovat alkaneet aktivoitua. Monet alkavat ymmärtää, etteivät laihdutuskuurit auta ja ettei syömäänsä ruokaa tarvitse punnita, ellei satu harrastamaan bikini fitnessiä.

Se onkin yksi syy, miksi hän järjestää keväällä kurssin Health in Hanko weekend. Hän toivoo, että terveistä elämäntavoista kiinnostuneet hakeutuvat Villa Maijaan huhtikuun viimeisenä viikonloppuna.

– Jos tästä tulee hitti, järjestämme lisää kursseja ja ehkä aiemmin keväisin. Olemme miettineet, miten voisimme jatkaa Hangon matkailukautta. Tämä voisi olla yksi tapa, Sandberg toteaa.

Hän kertoo, että hän ja hänen Personal Trainer –kollegansa Teemu Näreoja ovat markkinoineet kurssia myös Helsingin ja Turun suunnalla.

– Kurssiin osallistuu myös monia muita yrittäjiä. Yksikään yritys ei ole toistaiseksi asennoitunut kurssiin kielteisesti, Sandberg iloitsee.

Hän ymmärtää toki, etteivät kaikki terveellisistä elämäntavoista kiinnostuneet ole heti valmiita sitoutumaan henkilökohtaiseen valmentajaan ja maksamaan siitä kuukausimaksua. Hän antaa kuitenkin tähän liittyvän vinkin.

– Yksi asiakkaistani aloitti verkkovalmennuksessa ja päätti sitten jatkaa henkilökohtaisella valmentajalla. Kurssiin osallistuvat saavat käyttöönsä myös verkkokurssin, joka olisi muuten maksullinen, kertoo Hanna Sandberg.

Mer läsning