Kuutosten MM-kisat lähestyvät – järjestäjät etsivät isäntäperheitä ulkomaisille purjehtijoille

Osallistuu. Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell ottaa myös osaa kilpailuihin Jolanda kuutosellaan. Bild:

Kohta Itäsatama täyttyy eri-ikäisistä kuutosista, kun kuutosten MM-kisat alkavat. Järjestäjät haluavat tuoda purjehtijat ja hankolaiset lähemmäksi toisiaan ja etsivät nyt isäntäperheitä, jotka voisivat vastaanottaa miehistöjä.

Tähän mennessä 53 joukkuetta on ilmoittautunut Hangossa 1.-9. elokuuta järjestettäviin kuutosten MM-kisoihin. Se tarkoittaa, että 250–300 purjehtijaa tulee liikkumaan Hangossa kilpailuiden aikana.

Noin puolet purjehtijoista on suomalaisia ja puolet ulkomaisia. Nyt kilpailun järjestäjät etsivät isäntäperheitä jokaiselle veneelle. Kiinnostuneet isännät voivat ottaa yhteyttä sähköpostitse Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandelliin.

– Koitamme yhdistää kaupungin asukkaat ja ulkomaiset purjehtijat niin, että he oppivat lisää Suomesta ja hankolaiset oppivat tuntemaan purjehtijoita, sanoo Strandell, joka on myös kuutosten yhdistyksen hallituksen jäsen ja itsekin purjehtii kilpailuissa.

Tarvitaan noin 25 isäntää.

– Isäntänä voi olla myös joukko ystäviä.

Isäntä kutsuu purjehtijat illalliselle maanantaina 5. elokuuta. Hän korostaa, että ruuan ei täydy olla kallista.

Voi olla isäntä. Strandell toimii tarvittaessa myös isäntänä, mutta jos isäntiä tulee riittävästi, hän luopuu siitä. Bild: Jesper Sundström

– Voi tarjota heille ruuan tai sitten se tehdään yhdessä. Voi myös saunoa vieraidensa kanssa.

– Kaikkiaan illassa on kyse siitä, kuinka paljon haluaa olla yhdessä.

Useita erityisiä purjeveneitä

Sen lisäksi, että kaupungilla liikkuu paljon purjehtijoita, ovat veneet Itäsatamassa näkemisen arvoisia. Veneet ovat ikäjärjestyksessä siten, että vanhin on edessä ja nuorin takana.

– Joka päivä on mahdollista nähdä, kun ne lähtevät aamulla ulos ja palaavat illalla täysin purjein.

Sandell vihjaisee, että Goose USA:sta on tutustumisen arvoinen. Se on rakennettu 1938 ja se on maailman tunnetuin kuutonen.

– Se on legendaarinen vene ja se tulee harvoin Eurooppaan.

Jos haluaa tietää enemmän 6mR-luokasta, järjestetään veneestä ja kilpailuluokasta myös näyttely kaupungintalolla kilpailujen aikana.

Ympäristöä en myöskään unohdeta. Mestaruuskilpailut järjestetään yhteistyössä Baltic Sea Action Groupin kanssa Itämeren tilaa koskevan tietoisuuden lisäämiseksi.

– Korostamme ympäristöä kaikessa mitä teemme, sanoo Strandell.

Kuutosten MM

Kuutosten MM-kisat järjestetään Hangossa 1.-9. elokuuta.

Järjestäjinä toimivat Hangon purjehdusseura ja kuutosten yhdistys.

Hangon kaupunki on kisojen isäntä.

Mer läsning