Kuollutta vanhaa pariskuntaa koskeva kaupungin selvitys on nyt valmis

Kahta menehtynyttä vanhusta koskeva kaupungin sisäinen selvitys on nyt valmis. Kaupunki oli yhteydessä pariskunnan poikaan huoli-ilmoituksen saatuaan.

Hangosta löydettiin 3. huhtikuuta iäkäs pariskunta menehtyneenä kodistaan. Pariskunnan naapuri oli tehnyt ennen sitä huoli-ilmoituksen asiassa, ja kaupunki on nyt selvittänyt, miksi tarkastuskäyntiä ei tehty aiemmin.

Kaupunki toteaa selvityksessään, että se on seurannut vastaavia tapauksia varten laatimiaan linjauksia. Kun joku ottaa kaupungin perusturvaan yhteyttä huoli-ilmoituksella, ilmoitus dokumentoidaan ja tässä tapauksessa oltiin yhteydessä pariskunnan poikaan kotikäynnistä sopimiseksi.

Asian käsittelyn aikana päätettiin kuitenkin tehdä tarkastuskäynti perheen kotiin ilman ennakkoilmoitusta ja ikääntynyt pariskunta todettiin tällä käynnillä kuolleeksi.

Perhe ei ole kuulunut kotihoidon asiakkaisiin, eikä se ole käyttänyt kaupungin palveluja.

Kaupungin suorittamat kotikäynnit ovat vapaaehtoisia ja ne on tehtävä asiakkaiden suostumuksella. Jos huoli on suuri tai perheeseen ei saada yhteyttä, sosiaalitoimi tai sosiaalipäivystys voi tehdä tarkastuskäyntejä ilman ennakkoilmoitusta.

Kaupunki tulee nyt käymään läpi vastaavia tapauksia koskevan ohjeistuksensa. Kaupunki tekee myös yhteistyötä poliisin kanssa tapahtumien ja niiden taustojen selvittämiseksi.