Kulikova voitti taas Hangossa

Voitto. Anastasia Kulikova voitti naisten kaksinpelin Hangossa. Bild: Jesper Sundström

Anastasia Kulikova voitti toisen peräkkäisen kerran Hangossa pelatun Finnish Tourin naisten luokan. Otto Virtanen oli paras miesten luokassa.

Hangon tennisviikko päättyi aiempien vuosien tapaan myös tällä kertaa Finnish Tour -osakilpailuun. Kyseessä oli vuoden viides osakilpailu, ja muun muassa Anastasia Kulikova oli paikalla puolustamassa viimevuotista kaksinpelimestaruuttaan. HVS-Tenniksen pelaaja Kulikova on ykkössijalla Suomen rankingissa ja nelossijalla kansainvälisessä ITF-rankingissa, joka on naisten ammattimaisen WTA-kiertueen tasoa lähimpänä oleva taso.

Kulikova tuli Hankoon tuoreena SM-kultamitalistina ja eteni loppukilpailuun voittamalla sekä Venla Ahtin että Sade Scharlinin. Ahti puolestaan voitti ottelunsa HTK:n Clarissa Blomqvistia vastaan Blomqvistin keskeytettyä, kun Ahti johti peliä 6–1, 2–0. Loppuottelussa Kulikovaa vastassa oli verkon toisella puolella joka tapauksessa Emelie Gabran (myös HVS:stä), joka oli vuoron perään voittanut Emilia Hartmanin, Liisa Vehviläisen ja Stella Remanderin. Loppuottelun voitti kuitenkin Kulikova 6–3, 6–3. 

– Tämä ei ollut paras tennisotteluni. Olen pelannut kilpaotteluja kolme viikkoa peräkkäin, ja niin pitkää otteluputkea ei ole ollut pitkään aikaan. Kaikki kilpailuthan kiellettiin maaliskuussa. Pelaaminen oli sitä paitsi tänään henkisesti raskasta ja olin ennen kilpailua epävarma osallistuisinko. Lopulta valmentajani ja minä kuitenkin päätimme, että on hyvä pelata mahdollisimman paljon otteluja, kertoo Kulikova.  

Virtanen voitti

Miesten kaksinpelin voitti HVS:n Otto Virtanen. Hän voitti loppuottelussa Vaasan ÅLK:n Eero Vasan 6–2, 6–0. Virtanen voitti semifinaalissa Patrick Kaukovallan 6–3, 6–2. Eero Vasa puolestaan voitti semifinaalissa veljensä Iiro Vasan. Siinä ottelussa erät päättyivät 6–3, 5–7, 6–2.  HTK:ta edustivat miesten luokassa Pontus Ahlvik ja Arthur Alén. Alén hävisi suoraan 6–2, 6–2 Hermanni Tiaiselle, kun taas Ahlvik voitti Kasper Byskatan 6–4, 6–2 ensimmäisellä kierroksella. Toisen ottelunsa Ahlvik kuitenkin hävisi jo mainitulle Virtaselle 6–4, 6–3. HTK:n kaksikko osallistui myös nelinpeliin ja aloitti voittamalla 3–6, 7–5, 10–5 Alex Lindqvistin ja Valtteri Väreen, joista jälkimmäinen edusti HTK:ta. Sen jälkeen HTK:laiset hävisivät 6–2, 7–5 Roni Riikoselle ja Hermanni Tiaiselle.

Myös HTK:n Lucas Rosvall osallistui miesten nelinpeliin parinaan ÅLK:n Axel Eriksson. Ensimmäinen kierros päättyi helppoon voittoon Caius Blomqvistista ja Joonas Silénistä, mutta puolivälierä oli tiukempi. Siinä kaksikko voitti Ville-Heikki Talvenmaan (myös HTK) ja Jussi Salmion 6–4, 2–6, 10–8. Semifinaalissa vastassa olivat Masi Sarpola ja erittäin kokenut Harri Heliövaara. Rosvall ja Eriksson joutuivat taipumaan 6–2, 6–0.

 Heliövaara ja Sarpola voittivat lopulta koko turnauksen. Loppuottelussa he päihittivät Oskar Nurmion ja Mikko Rouvalan pistein 7–5, 6–4. Naisten nelinpelin voittivat Venla Ahti ja Mariella Minetti. He voittivat Sade Scharlinin ja Ella Tuomelan pistein 6–4, 7–6.

"Nämä saattavat olla ennätyslukuja

Hangon tennisviikon suosio jatkuu. Siihen osallistui tänä vuonna lähes 600 pelaajaa. Hangon perinteinen tennisviikko alkoi viime maanantaina ja päättyi sunnuntaina. Paikalla oli satoja pelaajia ja otteluja pelattiin lähes 900. 

– Nämä saattavat olla ennätyslukuja Suomen olosuhteissa. Ehkä jossain kilpailuissa on kauan sitten päästy vastaaviin lukuihin, mutta ainakaan minulla ei ole sellaisista tietoja. Hangossa oli yhteensä 580 pelaajaa, jos mukaan lasketaan tennisviikon aikana pelatun Finnish Tour –osakilpailun osanottajat, joita oli noin 100, kertoo kilpailunjohtaja Ville-Heikki Talvenmaa. 

Hangon tennisviikon kutsumista Suomen suosituimmaksi tennistapahtumaksi ei todennäköisesti voida pitää liioitteluna. Hankoon tulee pelaajia kaikkialta Suomesta ja tänä vuonna paikalla oli myös sekä yksi italialainen että yksi englantilainen pelaaja.

– Olemme onnistuneet tekemään tästä kilpailun, joka ei suuntaudu ainoastaan omalle alueellemme. Meillä oli myös tänä vuonna osanottajia esimerkiksi sekä Oulusta että Ahvenanmaalta. Samanaikaisesti huomaa, että kilpailulle on kysyntää. Meiltä on jo nyt tiedusteltu, milloin tennisviikko järjestetään ensi vuonna ja mitä yöpymismahdollisuuksia ensi kesänä löytyy, sanoo Talvenmaa. 

Paljon kotimenestystä

HTK oli tennisviikolla hyvin edustettuna eri luokissa ja esimerkiksi miesten A3-luokassa sujui hyvin. Kotipelaaja Pontus Ahlvik voitti turnauksen päihitettyään loppukilpailussa kerhotoverinsa Lucas Rosvallin 7–5, 6–2. Miesten B-luokassa Samuli Alaluusua selvitti tiensä loppuotteluun. Sen hän kuitenkin hävisi Oskar Nurmiolle pistein 6–1, 6–2. Miesten C-luokassa Egor Rybakov raivasi tiensä semifinaaliin. Isä ja poika–nelinpelissä Jyrki ja Samuli Alaluusua taistelivat itselleen semifinaalipaikan samoin kuin Ville-Heikki Talvenmaa miesten 35-vuotiaiden kaksinpelissä.

Saman ikäluokan miesten nelinpelissä Talvenmaa otteli niin ikään semifinaalissa parinaan kerhotoveri Antti Ranta. Samassa luokassa Grani Tenniksen pelaaja Janne Viitala parinaan kilpaillut HTK:n Casimir Lindholm hävisi loppuottelussa. Miesten 60-luokassa kotipelaaja Ari Heinilä raivasi tiensä loppuotteluun, jonka hän kuitenkin hävisi. HTK:n Joanna Latva-Kiskola onnistui F12-luokassa pääsemään loppuotteluun, jonka hän tosin hävisi. F14-luokassa kotipelaaja India Korhonen kärsi tappion semifinaalissa. Sekapelin nelinpelissä Arthur Alén ja Maisa Knuutila voittivat loppuottelussa Ville-Heikki Talvenmaan ja Hilppa Tuomolan.

Mer läsning