Koululaiset kokeilivat tennistä

Osuma. Aksel Rautio löi juuri kämmenlyönnin. Bild: Lina Enlund

Suomen tennisliitto järjesti keskiviikkona yhteistyössä Hangon tenniskerhon kanssa street tennis –tapahtuman Urheilutalossa. Tapahtumaan osallistuneet koululaiset vaikuttivat tyytyväisiltä.

Tennisliitto esittelee urheilulajia paikallisille koululaisille niin kutsutulla street tennis –kiertueellaan eri kaupungeissa. Keskiviikkona vuorossa oli Hanko, eikä suinkaan ensimmäistä kertaa. Tässä yhteydessä voidaan mainita, että myös muiden länsiuusmaalaisten kaupunkien kuin Hangon oppilaat ovat saaneet tutustua tenniksen saloihin. Tapahtuma on järjestetty esimerkiksi Tammisaaressa.

– En tiedä, miten monta kertaa olemme käyneet Hangossa, mutta minulle tämä oli toinen kerta, sanoo IIna Haapaniemi tennisliitosta.

– Mutta yhdistys on osallistunut useampia kertoja, kertoo HTK:n toiminnanjohtaja Risto Alén.

Tiivistäen voidaan todeta, että street tennis –tapahtumassa on kyse lajin esittelemisestä nuoremmille pelaajille. Esimerkiksi Hangossa kohderyhmän muodostivat vuosikurssien 1 ja 2 oppilaat.

– Arvelen, että noin 95 prosenttia täällä tänään olleista ei ole ennen pitänyt tennismailaa kädessään. Yhdistyksen näkökulmasta tämä on tapahtuma, johon osallistumme mielellään ja lasten näkökulmasta tämä on sopiva tutustumistapa, sanoo Alén.

Kolme asemaa

Keskiviikkoinen toteutus ei ollut mitenkään erityisen monimutkainen. Harjoituskierros käsitti kolme asemaa, joilla oppilaat saivat tutustua tennikseen. Yhdellä asemalla he saivat nopeuksia mittaavalla laitteella testata lyöntiensä voimakkuutta. Seuraavalla asemalla tarjolla oli lyöntiopetusta – oppilaat saivat testata erilaisia peruslyöntejä.

Kolmannella asemalla vuorossa oli tennishenkistä leikkiä.

– Päivän päätavoite on antaa oppilaille kuva siitä, mistä tenniksessä on kyse. Tapahtumaan osallistuu tänään viisi ryhmää. Tennisliitto käy useissa kouluissa toivoen saavansa nuorempia ikäluokkia kiinnostumaan lajista, kertoo Haapaniemi.

Myös Alén toivoo, että tällainen tapahtuma herättäisi kiinnostusta nuorempien keskuudessa.

– Junioritoiminnan aktivointi on tärkeätä HTK:lle.

"Se oli hauskaa"

Frida Lindfors oli yksi tennistä testanneista oppilaista. Hän ei ollut pelannut aiemmin, mutta sanoo, että hän mielellään testaa uusia asioita. Hän toteaa myös, että palloon osuminen oli toisinaan vaikeata.

– Tenniksen pelaaminen oli hauskaa. Eniten pidin asemasta, jolla leikittiin.

Mer läsning