Kohta keskustassa ei ole enää Teboilia

Puretaan. Teboilin vuokrasopimus keskustassa loppui kesäkuun viimeinen päivä. Nyt asema puretaan. Bild: Johan Lindholm

Hangon keskustassa on enää yksi huoltoasema. Teboilin purkaminen on täydessä vauhdissa, ja kestää jonkin aikaa ennen kuin alueella myydään taas bensaa.

Teboilin purkaminen Hangon keskustassa on käynnissä. Lokakuussa Hangon kaupunginhallitus päätti, että aseman vuokrasopimusta ei jatketa ja asema oli auki viimeistä päivää kesäkuun viimeinen päivä.

- Olisimme mielellämme jatkaneet siellä, mutta kaupunki purki vuokrasopimuksemme, sanoo Teboilin pr- ja viestintäpäällikkö Ulla Perasto.

Syy siihen, miksi kaupunginhallitus ei jatkanut sopimusta johtui alueen tulevaisuuden suunnitelmista. Uudessa asemakaavassa aluetta valmistellaan päivittäistavarakaupalle, tässä tapauksessa Varubodenille.

Onko kaupunki tarjonnut teille uutta paikkaa?

- Valitettavasti emme voi kertoa enempää tässä vaiheessa, sanoo Perasto

Teboil on nimittäin halukas jatkamaan toimintaansa Hangossa, mutta koska suurin osa niemestä on pohjavesialuetta, on vaikeaa saada ympäristölupaa polttoaineen myynnille. Myös Lappohjassa Teboilin toiminta näyttää synkältä, mutta Perasto ei halua myöskään kertoa yhtiön suunnitelmista siellä.

Ja toukokuussa eväsi Vaasan hallinto-oikeus Nesteen ympäristöluvan. Sen kaupunki on päättänyt viedä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Mer läsning