Klassinen jalkapallojuhla Hangossa

Kaksinkamppailu. Kotijoukkue HC HIK ja Ekenäs IF kohtasivat monissa otteluissa Itämeri Cupissa. Tässä kilpailtiin P10-luokassa. Bild: Thomas Sundström

Sadat nuoret jalkapalloilijat kilpailivat Hangossa viikonloppuna. Ohjelmassa oli tuolloin klassinen Itämeri Cup.

Junioreiden Itämeri Cup järjestettiin viikonloppuna tavanomaiseen tapaan loistavissa olosuhteissa. Hangossa järjestettyihin kilpailuihin osallistui tänä vuonna kolmisenkymmentä poikajoukkuetta, jotka ratkoivat mestaruudet kolmessa luokassa.

– Saamme olla tähän tyytyväisiä. Joukkueita olisi tietysti mielellään saanut olla enemmän, mutta niistä käydään tiukkaa kisaa. Keskenään kilpailevia turnauksia ja cupeja on valtavasti. Samanaikaisesti meillä on todennäköisesti etua siitä, että asemamme on näissä yhteyksissä melko vakiintunut, sanoi FC HIK:n puheenjohtaja ja kilpailunjohtaja Fredric Berglund.

Itämeri Cupilla, jolla on 25 vuoden perinteet, on erittäin vakiintunut asema. Yhtenä vuonna tapahtuma jouduttiin perumaan, mutta viime vuosina kaikki on sujunut tavanomaiseen tapaan.

– Cup on todella tärkeä seuralle. Eikä vähiten taloudellisesti. Se antaa meille mahdollisuuden pitää junioreiden maksut erittäin alhaisella tasolla. Ajatus onkin, että cup jatkuu, vaikka meidän aina on harkittava sen järjestämismuotoa. Nyt cup on lähinnä tarkoitettu harrastajajoukkueille, sanoi Berglund.

Peli-iloa

Hikkenillä oli nyt monta joukkuetta kaikissa kolmessa kilpailuluokassa. Seura saavutti lauantai-aamupäivällä 08-luokassa hienon voiton sinisen joukkueen lyödessä Hakan maalein 4–2.

– Meillä on kaksi joukkuetta tässä luokassa ja on hyvä, että voimme järjestää Itämeri Cupin kaltaisen turnauksen. Se on tietysti tärkeä seuralle, mutta myös pelaajille on mukavaa saada otella kotikentällä. Lisäksi on tietenkin hyvä, että perheet voivat seurata otteluja läheltä, totesi Janne Boström, joka valmentaa yhdessä Jyrki Pellikan kanssa HIK:n 07–08-pelaajia.

Kyse oli HIK Blån kolmannesta ottelusta ja joukkue saavutti nyt vähäiseen tappioon ja tasapeliin päättyneiden ottelujen jälkeen ensimmäisen voittonsa. Pelillisesti panos oli hyvä.

– Suuri haasteemme on, kuten muillakin HIK:n joukkueilla, että joukkueet ovat niin pieniä. Meidän on pidettävä kaikista pelaajistamme koko ajan tiukasti kiinni, summasi Boström.

Kolme luokkaa

Cup päättyi sunnuntaina. Mestaruudet ratkottiin tällä kertaa kolmessa luokassa. Vuonna 2006 syntyneiden poikien luokkaan osallistui seitsemän joukkuetta ja ottelut pelattiin yksinkertaisessa sarjassa.

Sarja oli tasainen Ekenäs IF:n ja AC Porkkalan kummankin voitettua viisi ottelua sekä päädyttyä tasapeliin 1-1 keskinäisessä ottelussaan. EIF:n maaliero oli kuitenkin suurempi. HC HIK:n joukkue sijoittui luokassa kolmanneksi.

Joukkueet olivat tasaväkisiä myös 2008 syntyneiden poikien luokassa kolmen lohkovoittajan – FC Wild, PöKa ja SoVo – ratkoessa yksinkertaisessa sarjassa lopullisen järjestyksen. FC Wildilla ja Pökalla oli molemmilla koossa neljä pistettä ja kolme plussamaalia, mutta Wild oli tehnyt kuusi maalia PöKan viiden sijasta, mikä ratkaisi mestaruuden.

P10-luokassa Huima otti kaksoisvoiton. EIF/Grön sijoittui kolmanneksi.

Mer läsning