Keskustelu palkkioiden korottamisesta oli vähäistä

Luottamushenkilöiden palkkioiden päättäminen sujui ripeästi Hangon valtuustossa.

Valtuutetut ottivat tiistaisessa kokouksessaan kantaa esitykseen Hangon kaupungin luottamushenkilöilleen maksamien palkkioiden korottamisesta. Ensimmäinen valtuustosalissa puheenvuoroa pyytänyt oli Jorma Nousiainen (SDP).

– Katson, että palkkioiden korottamisajankohta on väärä. Mahdollisesta korotuksesta olisi pitänyt päättää viime valtuustokaudella. Ehdotan, että hylkäämme esityksen ja käytämme sen sijaan rahat kulttuuri- ja urheilutoimintaan, Nousiainen sanoi.

Hän ei saanut kannatusta ehdotukselleen, mutta Birgitta Gran (VL) halusi kuitenkin kommentoida sitä.

– Vastustin viimeksi palkkioiden korottamista. Palkkiomme ovat kuitenkin alhaisia, enkä todellakaan tiedä, mikä olisi oikea ajankohta niiden korottamiseen. Monet meistä tulevat olemaan halukkaita jatkamaan luottamustehtävissämme, joten osittain on aina kyse omista tulevista palkkioista päättämisestä, Gran sanoi.

– On kuitenkin olemassa helpompia tapoja ansaita rahaa kuin tehdä töitä kaupungin hyväksi. Ja vaikka palkkioita korotetaan, emme ole huipputasolla. Pyydän sen sijaan Nousiaista ajattelemaan, että hänen ehdotuksensa toisi lisää rahoja sektorille, jolla hän työskentelee.

– Työskentelen kylläkin nuorisotoiminnassa, Nousiainen vastasi ripeästi ennen kuin Gran totesi, että kyse kuitenkin on vastaavanlaisesta sektorista, jolla on limittäistä toimintaa.

Sama korotus kaikille

Rolf Nyström (Hanko 2016) puolestaan teki kaupunginhallituksen ehdotuksesta eriävän vastaehdotuksen. Esityksessä, jota Perussuomalaisten, SKP:n ja Hanko 2016:n valtuutetut kannattivat ehdotettiin, että kaikkien luottamushenkilöiden palkkioita korotettaisiin 25 prosentilla.

Stefan Särs (PerusS) kannatti esitystä, mutta valtuusto kannatti esityksistä käydyssä äänestyksessä kaupunginhallituksen ehdotusta äänin 23–8. Uudet palkkiot astuvat voimaan 1. tammikuuta 2019 alkaen.