Kaivattu saunalautta Hankoon

Taksiyrittäjä Jessica Holmberg laajentaa toimintaansa elämysmatkailulla. Bild: Mia Berg-Lundqvist

Yllättäen iskenyt ”saunakuume” yhdistettynä jonkinasteiseen levottomuuteen johti siihen, että hankolaisyrittäjä Jessica Holmberg tilasi saunalautan.

– Pidän saunomisesta ja voin saunoa tuntitolkulla. Minulla ei kuitenkaan juuri nyt ole mahdollisuutta saunoa omassa saunassa, ja aloin miettiä, miten saisin tilanteen ratkaistua. Silloin saunalautta-ajatus tuli mieleeni, hän kertoo.

Pedersöreläisyritys Ahlvik Timber rakentaa saunalautan ja se toimitetaan viimeistään tämän kuun lopulla. Ensimmäinen saunalauttaretki tapahtuu toisin sanoen 1. heinäkuuta. Lautalle mahtuu kymmenen henkeä, mikä merkitsee käytännössä, että Holmberg voi ottaa lautalle yhdeksän matkustajaa.

Miehistö sisältyy nimittäin tuntihintaan. Holmberg tulee itse enimmäkseen huolehtimaan saunalautta-ajeluista. Hän on lapsesta saakka ollut paljon vesillä, joten kokemusta riittää.

– Henkilöstöä tarvitaan muuhunkin kuin ohjaamiseen eli turvallisuusvastaavana ja huolehtimaan saunaan liittyvistä käytännön tehtävistä, hän sanoo.

Pitkä kausi

Holmberg kehuu kaupungin viranhaltijoita sekä avuliaisuudesta että tehokkuudesta saunalautan laituripaikan etsinnässä. Saunalautta tulee olemaan kiinnitettynä puolimatkassa Hangonkylän sataman matonpesupaikalle. Kukaan ei kuitenkaan tule saunomaan satamassa, vaan eri lahdissa Hangon edustalla.

– Lautalla on 20-hevosvoimainen moottori, joten sillä voi hyvin kiertää niemenkärjen. Lautan voi myös tilata kesämökilleen lähisaarille, hän sanoo.

Kauden arvioidaan päättyvän myöhään syksyllä, koska Hangossa nykyisin on harvoin kunnon talvia.

– Kukapa tietää, ehkä voin jopa tarjota jollekulle joululöylyt, sanoo Jessica Holmberg.

Mer läsning