Kaivattu mitali lukiolle

Pronssijoukkue. Hangon mitalijoukkueeseen kuuluivat (ylärivi vasemmalta) Hannes Gustafsson, Fredrik Häggroth, Daniel Michaeli, Robert Bäckman ja Kevin Enberg sekä alarivissä vasemmalta Rasmus Rantanen, Edwin Knichter ja Jesper Kinnunen. Karsintaturnaukseen osallistuivat lisäksi Oscar Puputti ja Oliver Nordlund. Bild: Axel Holmberg

Hangö gymnasium korjasi kotiin upean kolmannen sijan Etelä-Suomen suomenruotsalaisten koulujen jalkapallomestaruuskisoista. Loppuottelut ratkaistiin Porvoossa.

Jalkapallo

Loppuotteluihin osallistui kuusi joukkuetta. Ryhmäkarsinnoissa Hanko hävisi 1–4 Kauniaisille ja voitti 1–0 Lärkanin. Hanko sijoittui siis ryhmässään toiseksi ja kohtasi pronssiottelussa toisen ryhmän kakkosen, joka oli Borgå gymnasium.

Pronssiottelu oli Hangon joukkueelle todella raskas, koska matkassa ei ollut vaihtopelaajia, ja jokainen oli ottanut itsestään kaiken irti jo kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Monien pelaajien kärsimistä krampeista huolimatta, joukkue taisteli hyvin.

– Molempien joukkueiden saamien rangaistuspotkujen jälkeen tilanne oli 1-1 ensimmäisen puoliajan jälkeen. Toisen puoliajan lopulla Porvoo painosti rankasti, ja teki maalin, kun ottelusta oli jäljellä vain muutama minuutti. Maali kuitenkin hylättiin.

– Kun kaikki jo uskoivat jatkoaikaan ja rangaistuspotkukisaan, Hanko sai aikaan viimeisen vastahyökkäyksen. Nopealiikkeinen Daniel Michaeli murtautui läpi oikealta ja päätti juoksunsa matalalla laukauksella maalin takakulmaan, kertoo opettaja Axel Holmberg.

Hanko saavutti maalin ansiosta upean kolmannen sijan. Edellisestä jalkapallomitalista on kulunut vuosia.

– Liioittelematta tämä oli kyllä eräänlainen sankariteko pienen koulun näin pieneltä joukkueelta, Holmberg hehkuttaa.

Voitto meni Turun Katedralskolanille, joka päihitti Kauniaisten Grankulla samskolanin 2–0.

Mer läsning