Juniorhandelskammaren bjuder på farsdagsfest

Lanserar spel. Anja Tervo och Saija Honkanen visar upp Hangöspelet som juniorhandelskammaren lanserar under farsdagsevenemanget de ordnar i idrottshallen. Bild: Harald Grönstrand

På lördag ordnar Hangö juniorhandelskammare ett farsdagsjippo för hela familjen i idrottshuset. Samtidigt lanserar man ett unikt brädspel om Hangö.

På lördag ordnar juniorhandelskammaren ett evenemang som är riktat till hela familjen. I idrottshallen bjuder man på underhållning med bland annat hoppslott, trampoliner korv, saft och kaffe.

– Allt är gratis, inget kostar tack vare våra sponsorer. Det kommer att finnas mycket för barnen, säger Anja Tervo.

Det är hon och Anu Koponen som varit projektledare med evenemanget som börjar klockan 11 på lördagen.

– Eero Koli som ordnade motsvarande program under många år kontaktade oss och frågade om vi ville ta över. Det ville vi gärna, och han har gett oss mycket information och stöd, säger Tervo.

Hon säger att det finns ett behov av evenemang för familjer i Hangö eftersom det inte finns motsvarande verksamhet för barn varje dag.

– När det ordnades underhållning med hoppborgar för barn under höstlovet dök flera hundra upp, så det finns en efterfrågan. Vi har också funderat på att fortsätta med det här evenemanget, och vi har diskuterat en del med ungdoms- och idrottsväsendet, säger Tervo.

Lanserar spel

Under evenemanget presenterar juniorhandelskammaren också sitt nya spel Hangös Härskare (Hangon Hallitsija).

– Vi tror det är det första spelet om Hangö. Det är tvåspråkigt och vi har arbetat med spelet sedan årets början, säger Saija Honkanen som är projektledare för spelet.

Spelet påminner om monopol, med Hangöföretag och händelser som utspelar sig i Hangö.

Hur fick ni idén till spelet?

– Vi såg att en annan juniorhandelskammare gjort ett spel och ville göra ett eget. Hangö är starkt som varumärke, säger Honkanen.

Spelet är till salu i K-Supermarket och Tias Bok (Tian Kirja). Det finns 1 000 exemplar av spelet.