Junatiedotus toimii huonosti Hangossa – alikulun rakennustyömaa aiheuttaa hämmennystä

Huono viitoitus. Styrbjörn Lindberg on yksi monista, jotka ovat reagoineet siihen, että väliaikaisen junalaiturin Korsmaninkadun viitoitus on hoidettu huonosti. Bild: Harald Grönstrand

Alikulun rakentaminen aiheuttaa ongelmia rakennustöiden aikana. Viitoitus on huonoa ja tiedottaminen töiden edistymisestä koetaan puutteelliseksi.

Styrbjörn Lindberg asuu Puistokadulla alikulkutyömaan läheisyydessä. Hän on huomannut rakennustöiden alettua ja junien lähtölaiturin siirryttyä etäämmälle asemasta, että viitoitus on alueella erittäin huonoa.

– He sulkivat Puistokadun äskettäin, mutta tien sulkemisesta kertovaa merkkiä ei ole missään toiselta suunnalta tultaessa, hän sanoo.

Se ei myöskään ole ainoa paikka, jossa viitoitus on huono. Useat lukijat ovat olleet yhteydessä Hangon Lehteen ja kertoneet, että uusi junalaituri aiheuttaa hämmennystä. Taksitolppa on juna-asemalla sadan metrin päässä laiturista, ja on epäselvää, miten junalle pääsee. Laiturilla ei myöskään ole mitään taulua, josta näkisi junien lähtöajat. Sininen infotolppa tosin on paikalla, mutta sitä ei ole yhdistetty verkkoon.

– Aluksi täällä ei myöskään ollut valaistusta. Nyt se toimii, mutta aivan laiturin vieressä on jyrkkä putous. Jos vähän iäkkäämpi henkilö kompuroi siinä, voi käydä huonosti. Se pitäisi aidata, Lindberg sanoo luiskaa osoittaen.

Tiedotus on hoidettu huonosti

Eräs toinen HL:ään yhteydessä ollut lukija kertoo puolestaan, että hän myöhästyi junasta, koska hän ei nähnyt junaa juna-aseman viereiseltä pysäköintialueelta. Kun kovaäänisistä ilmoitettiin junan lähtevän, hän meni tarkistamaan tilanteen ja huomasi vasta tuolloin, että juna on kauempana sijaitsevan laiturin vieressä. Hän myöhästyi junasta ja joutui ajamaan autolla Tammisaareen ja jatkamaan sieltä matkaansa linja-autolla.

VR:n viestintäpäällikkö Taina Kuitunen kertoo, että väliaikaisesta laiturista on tullut jonkun verran valituksia etenkin joulukuussa ja tammikuussa. Hän ei sitä vastoin tiedä, miksi junien lähtöajat ilmoittavaa junalaiturin infotaulua ei ole kytketty järjestelmään. Liikenneohjausyhtiö Finrail vastaa sen asennuksesta. HL ei ole saanut yrityksestä vastausta kyselyihinsä.

Mer läsning