Jätteistä eroon pääseminen vaikeutuu

Turvallisuus. Rosk’n Rollin tuotantojohtaja Sanna Lehtonen kehottaa kaikkia miettimään tarkkaan, onko jätteiden vieminen jäteasemalle välttämätöntä juuri nyt. Yhtiö on koronaepidemian johdosta rajoittanut asiakasmääriä ja noudattaa talviaukioloaikoja Bild: VN-arkiv/Lina Enlund

Rosk’n Roll rajoittaa jäteasemien asiakasmääriä koronaepidemian aikana. Jäteasemilla tulee asioida ainoastaan, jos se on välttämätöntä. Yhtiö on myös päättänyt, ettei se siirry kesäaukioloihin.

Rosk'n Rollin jäteasemilla on koronaepidemian johdosta päätetty olla siirtymättä kesäaukioloihin. Näin olisi muussa tapauksessa tehty 1. huhtikuuta alkaen.

Joillakin Rosk'n Rollin jäteasemilla on normaalioloissa kesäisin pidemmät aukioloajat kuin talvella. Yhtiö tiedottaa asiasta, jos tilanne muuttuu ja kesäaukioloihin voidaan siirtyä myöhemmin.

Rajoittaa asiakasmäärää

Lisäksi yhtiö rajoittaa samanaikaisesti asemilla asioivien määrää. Rajoitukset otettiin käyttöön viime lauantaina. Jäteasemien porteista päästetään sisään vain rajoitettu määrä asiakkaita kerrallaan ihmisten välisten läheisten kontaktien vähentämiseksi.

Kerrallaan asioimaan päästettävä asiakasmäärä vaihtelee asemittain, koska jäteasemat ovat keskenään eri kokoisia.

–  Arvioimme sallitun asiakasmäärän sen mukaan, kuinka paljon ihmisiä mahtuu jätteiden purkualueelle väljästi ja ruuhkautumatta, sanoo tuotantojohtaja Sanna Lehtonen.

Voi aiheuttaa jonoja

Asiakasmäärien rajoittaminen saattaa synnyttää jonoja jäteasemien porteille. Sanna Lehtonen kehottaakin asiakkaita harkitsemaan tarkkaan jäteasemalle lähtöä ylipäänsä, ja asemalle tulijoita varautumaan jonottamiseen.

Kaikkia jätteitä ei ehkä myöskään tarvitse viedä juuri nyt:

–  Kevään puutarhatöissä syntyvät jätteet voi väliaikaisesti varastoida omalla pihalla.

Sanna Lehtonen toteaa, että asiakasmäärien rajoittaminen on välttämätöntä – kyse on sekä yhtiön henkilökunnan että asiakkaiden turvallisuudesta.

Mer läsning