Jakaantunut lautakunta päätti, ettei Nyström ole esteellinen ja ettei hotellia edelleenkään saa rakentaa

Bild: Harald Grönstrand

Hangon ympäristölautakunta käsitteli Tehtaanniemen hotellihankkeen rakennuslupa-asiaa jälleen kerran. Lautakunta päätti äänin 5–4, ettei hotellia edelleenkään saa rakentaa.

Tehtaanniemen taustayritykset katsovat, että Rolf Nyström (Hanko 2016) on esteellinen hotelliasiaa käsiteltäessä. Hotel Regatta, Regatta Spa ja Hangon Regatta Suites ovat kirjelmässä vaatineet, että lautakunnan viimeisin rakennuslupapäätös on kumottava.

Rolf Nyström Bild: Johanna Lindholm

Lautakunta päätti maaliskuussa, ettei se myönnä hankkeelle poikkeamislupaa. Torstaisessa kokouksessaan lautakunta otti kantaa Nyströmin esteellisyyteen ja siihen, oliko kokouksessa esitelty kaupungin selvitys puutteellinen. Selvityksestä todettiin, ettei se ollut puutteellinen. Nyströmin jääviydestä lautakunta äänesti.

Äänet jakaantuivat 5–4 enemmistön ollessa sitä mieltä, ettei Nyström ollut esteellinen. Tämä tarkoittaa, ettei lautakunnan maaliskuussa tekemää päätöstä muuteta ja ettei hotellia edelleenkään saada rakentaa.

Björn Peltonen (RKP), Kaisa-Marja Sirviö (SDP), Johanna Sandin (RKP) ja Pia Louhelainen (Vihreät) olivat äänestyksessä sitä mieltä, että Nyström oli esteellinen. Stephan Horn (RKP), Timo Jansson (vas), Pekka Tuunanen (Ps), Krister Sjöholm (SDP) ja Anna Teikari (RKP) puolestaan katsoivat, ettei hän ollut sitä.

Mer läsning