Itämeri maraton perutaan

Peruttu. Itämeri maraton houkuttelee yleensä satoja osallistujia, mutta tänä vuonna juoksua ei järjestetä. Bild: VN-arkiv

Tämänvuotinen Itämeri maraton perutaan. Koronaviruksen lisäksi päätökseen vaikuttaa myös se tosiasia, että tapahtuma olisi järjestetty samaan aikaan kuin Helsinki City Marathon.

Itämeri maraton olisi järjestetty lokakuun alussa 13. kerran Hangossa, mutta toisin käy. Johan Stenman tapahtuman järjestävästä Hangon palomiesyhdistyksestä ilmoitti tiistaina, että juoksu perutaan koronaviruksen johdosta.


– Se ei kuitenkaan ole ainoa syy. Virus vaikuttaa myös Helsinki City Marathoniin, joka on siirretty järjestettäväksi 3. lokakuuta eli samana päivänä, jona Itämeri maraton olisi juostu. Meillä ei ole mahdollisuuksia kilpailla Helsingissä järjestettävän juoksun kanssa varsinkaan, koska se nyt järjestetään 40. kerran ja järjestäjät ovat panostaneet siihen erittäin paljon.


Stenman sanoo myös, ettei Itämeri maratonin järjestäminen suunnitellusta poikkeavana ajankohtana ole ajankohtaista. Tarkoitus on sitä vastoin järjestää Itämeri maraton ensi vuonna. 


– Kukaanhan ei myöskään tiedä, miltä koronaviruskriisi näyttää syksyllä, ja siksi päätimme, ettemme edes yritä löytää mitään toista päivämäärää. Tällä tavalla vältymme myös joutumasta tilanteeseen, jossa monet olisivat maksaneet osallistumismaksunsa tapahtumaan, jota ei voida toteuttaa.


Ilmoittautumisaika vuoden juoksuun oli jo ehtinyt alkaa, mutta Stenman sanoo, että ilmoittautuneita oli tähän mennessä vain vähän. Hän toteaa myös, että jää nähtäväksi, siirretäänkö rekisteröidyt ilmoittautumiset vuodella eteenpäin.


– Päätämme siitä vielä erikseen, mutta olemme toki aiemmin käyttäneet vastaavaa konseptia, jos joku ilmoittautuneista on loukannut itsensä tai sairastunut ennen juoksua.

Mer läsning