Itämeri Maraton juostaan lauantaina

Ajankohtaista jälleen. Suosittu kuntojuoksu Itämeri Maraton juostaan lauantaina. Bild: HL-arkisto


Viikonloppuna on vuorossa tämänvuotinen Itämeri Maraton. Juoksu noudattaa samaa kaavaa kuin aiempina vuosina. Järjestäjät toivovat 600 osanottajaa.

Vuoden Itämeri Maratonin lähtölaukaus ammutaan lauantaina kello 12. Ensimmäisenä matkaan lähtevät täysmaratonin eli 42 kilometriä juoksevat. Puolimaratoniin osallistuvat lähtevät matkaan tuntia myöhemmin samoin kuin neljännesmaratonin juoksevat. Tapahtuman järjestäjiin kuuluva Tony Bäckman Hangon palomiesyhdistyksestä kertoo, että tilanne näyttää hyvältä.

– Tehtävää on tietenkin aina paljon viimeisellä viikolla, mutta kaikki on kuitenkin hallinnassa. Mukaan voi tavanomaiseen tapaan ilmoittautua myös paikan päällä. Toivomme maratonin houkuttelevan 600 osanottajaa. Viime vuonna osanottajamäärä jäi hieman sen alle.

Myös HIK:n yleisurheilijat avustavat järjestelyissä. Lähtö ja maali ovat entiseen tapaan Hangon keskuskoululla. Bäckman sanoo, että reitti on periaatteessa sama kuin aiemminkin.

– Juoksun konsepti on perinteinen, mutta tänä vuonna panostamme tavanomaista enemmän yhteistyöhön erään Itämeren suojelemiseksi töitä tekevän toimijan kanssa. Lisäksi teemme yhteistyötä roskia Hangon rannoilta keräävän ryhmän kanssa ja juoksureitin varrella tulee myös olemaan roskista tehtyjä taideteoksia.

Maratonin reitti on mitattava joka viides vuosi, vaikkei sitä muutettaisikaan.

– Olemme tänä vuonna mitanneet reitin, jotta se vastaa SM-kisoissa juostavaa reittiä. Tuomo Salonen, jolla on virallisten reittien mittaamislisenssi, on avustanut meitä. Reittimme on yksi Suomen nopeimmista, joten mestaruustason tuloksiin tähtäävillä on täällä siihen erinomaiset mahdollisuudet, sanoo ratamestari Johan Stenman.

Mer läsning