Itämeren Portti haluaa raikkaita tuulia

Vierasvenesatama. Itämeren Portin hallitus haluaa, että vierasvenesataman imagoa terävöitetään. Osakeyhtiön uuteen toimitusjohtajaan, Jonas Slotteen kohdistuu suuria odotuksia. Bild: Lina Enlund

Niklas Rosvall sai siirtyä sivuun toimittuaan 14 vuotta toimitusjohtajana. Hallitus alkoi etsiä uutta toimitusjohtajaa tämän vuoden helmikuussa.

– Haluamme antaa osakkeenomistajille ja satamassa vieraileville huippupalveluja, sanoo Itämeren Portti Oy:n hallituksen jäsen Kimmo Mäkipeska.

Hallitus koki toimitusjohtajavaihdoksen välttämättömäksi, jotta tavaramerkistä saataisiin vielä vahvempi ja vierasvenesatamasta entistäkin houkuttelevampi. Niklas Rosvall oli johtanut yhtiötä neljätoista vuotta.

– Hallitus sopi viime vuoden lopulla  Niklas Rosvallin kanssa, että hän lopettaisi tehtävässä. Helmikuussa aloimme etsiä uutta toimitusjohtajaa, sanoo Kimmo Mäkipeska.

Valituksi tuli 45 hakijan joukosta Jonas Slotte, joka aloitti toimitusjohtajana 1. kesäkuuta.

Mitä odotuksia hallituksella on hänen suhteen?

– Haluamme toimitusjohtajan, joka edistää tavoitettamme voida tarjota osakkeenomistajille ja satamassa vieraileville paras mahdollinen kokemus. Haluamme kehittyä sekä paremmiksi että vahvistaa imagoamme, sanoo Kimmo Mäkipeska.

– Kävin äskettäin Nauvossa ja minun on sanottava, että kilpailu on kovaa. On oltava todella hyvä, hän sanoo ja lisää, että Itämeren Portilla on vakaa talous ja siksi kaikki edellytykset kehittyä maan parhaaksi vierasvenesatamaksi.

– Talous ei ole ongelma. Asiakaspalveluamme on parannettava.

Miten osakkaat ovat reagoineet toimitusjohtajavaihdokseen?

– Osa on osoittanut tyytymättömyyttä, mutta useimmat vaikuttavat tyytyväisiltä, hän sanoo ja selittää, että Niklas Rosvallilla on ystäviä osakkeenomistajien joukossa ja että he mielellään olisivat halunneet hänen saavan jatkaa toimitusjohtajana.

Mitään tarkkoja tietoja osakkeenomistajien käsityksestä toimitusjohtajavaihdoksesta hallituksella ei ole.

HT soitti Niklas Rosvallille tiedustellakseen hänen kantaansa siihen, ettei hän saa jatkaa toimitusjohtajana.

– Olen johtanut yhtiötä neljätoista vuotta. Työrooli on muuttunut vuosien saatossa. Jonas Slotte jatkaa nyt toimitusjohtajana. Sen enempää en halua kommentoida, sanoo Niklas Rosvall.

Mer läsning