Ilotulitusnäytöksestä saattaa tulla perinne – Hangon uusivuosi houkutteli paljon katsojia

Näyttävä show. Ilotulitteet valaisivat talvilomaviikon lauantaina taivaan heti iltayhdeksän jälkeen. Bild: Tapio Kekkonen

Uudenvuoden ilotulitusshow toteutui vihdoin talvilomalla. Hankolaiset saapuivat sankoin joukoin Itäsatamaan ja järjestäjät harkitsevat nyt näytöksen järjestämistä samaan aikaan jälleen ensi vuonna.

Hangon ilotulitustaideyhdistyksen piti järjestää elokuva-aiheinen ilotulitusnäytös uutenavuotena Kuningattarenvuorella ja Itäsatamassa. Illalla puhjennut myrsky kuitenkin esti ilotulituksen, joten uudeksi ajankohdaksi sovittiin talvilomaviikon lauantai.

Hankolaiset hakeutuivat siksi sankoin joukoin Itäsatamaan ihastellakseen esitystä. Hangon ilotulitustaideyhdistyksen puheenjohtaja Anders Augustsson toivotti kaikki tervetulleiksi.

– Hyvää uutta vuotta, Augustsson kuulutti yleisölle.

Hän oli näytöksen jälkeen hyvillään siitä, että esitys vihdoin järjestettiin. Eikä siinä kaikki. Hän sanoo, että nyt halutaan selvittää, voitaisiinko show järjestää samana ajankohtana myös ensi vuonna.

– Hangon lähistöllä järjestettiin uutenavuotena neljä muuta ilotulitusta. Monet tekijät puoltavat sitä, että talviloma olisi hyvä ajankohta ilotulitusshown järjestämiseen, hän toteaa.

Asiasta ei ole vielä keskusteltu yhdistyksessä, mutta Augustsson sanoo, että sen puitteissa tullaan miettimään ilotulituksen järjestämistä taas ensi talvilomalla.

– On olemassa uusivuosi ja kiinalainen uusivuosi. Mehän voisimme aloittaa uuden perinteen: Hangon uusivuosi!

Ilotulitus järjestettiin paikallisten yritysten ja sponsoreiden tuella.

Mer läsning