Huomaavaisuus lämmittää Hangon senioreita

Hangon seniorit ovat olleet kiitollisia huomaavaisuudesta, sanoo perusturvajohtaja Elisabeth Kajander. Bild: Arkiv

Hangon perusturvajohtaja Elisabeth Kajander otti vaarin pääkaupunkiseudulla toteutetusta ajatuksesta soittaa kaupungin senioreille. "Jos suuri Helsinki voi, voimme mekin”, hän ajatteli – ja seniorit ovat kiitollisia heille osoitetusta huomaavaisuudesta.

Hanko on käynnistänyt hankkeen soittamalla 80-plus-vuotiaille. 70-vuotiaat ja sitä vanhemmat seniorit ovat saaneet kirjeen kaupungilta. Hangon seniorit ovat olleet kiitollisia huomaavaisuudesta, sanoo perusturvajohtaja Elisabeth Kajander.

– Useimmilla asiat ovat melko hyvin, ja he ilahtuvat siitä, että ajattelemme heitä. Monilla on omaisia, jotka hoitavat heidän ostoksensa, mutta kaikki muutkin kauppa- ja apteekkiasioinnissa apua tarvitsevat saavat apua, hän sanoo.

Kaupungin ikäväestölle soittavilla on lomake, jossa on joitakin valmiita kysymyksiä muun muassa ikäihmisten voinnista, mutta kaikkien kanssa puhutaan myös vapaamuotoisemmin seniorin niin halutessa.

– Olemme tavoittaneet useimmat 80-vuotiaat ja sitä iäkkäämmät. Monet heistä ovat mielellään puhuneet pitkäänkin, sanoo Kajander.

Valmis kysymyspatteristo on kuitenkin arvokas.

– Saamme samalla hyvän kartoituksen tämän ikäryhmän voinnista.

Mer läsning