Hima ja Huvila växer och SKV får en ny förmedlare

Utvidgar. Sedan början av december är Nana Hyry, Malin Enberg och Christa Lehmus kolleger på Hima ja Huvila. Bild: Harald Grönstrand

Fastighetsförmedlingen Hima ja Huvila utvidgar sin verksamhet. Sedan den första december är företaget den största fastighetsförmedlaren i Hangö.

Det går bra för fastighetsförmedlingen Hima ja Huvila. Sedan företaget öppnade för 5 år sedan har tillväxten varit stadig, och 2017 var omsättningen 208 000 euro.

– Vi flyttade nyligen in på Boulevarden, men med facit på hand kanske vi borde ha flyttat till något ännu större, säger Nana Hyry.

Hon driver Hima ja Huvila tillsammans med Christa Lehmus och sedan den 1 december Malin Enberg.

– Det går väldigt bra i Hangö just nu. Den här hösten har också många Hangöbor köpt lägenheter, men annars brukar marknaden här vara speciell i och med att andrahandslägenheter i Hangö är populära bland kunder i huvudstadsregionen, säger Hyry.

I och med att Malin Enberg nyligen värvats från SKV är Hima ja Huvila nu störst i Hangö.

– När vi är fler kan man sporra och byta idéer med varandra, säger Enberg.

– Och så är man inte heller ensam när det är semestrar, säger Lehmus.

Marknad i förändring

Hyry lyfter också fram att marknaden i Hangö har förändrats.

– Många tror först att de vill bo vid Boulevarden, men nu har köparna även fått upp ögonen för Hangöby, säger hon.

– Och de flesta är mycket prismedvetna, säger Lehmus.

För att hinna med i utvecklingen skolar sig mäklarna ständigt för att uppnå alla krav som ställs. Företaget öppnar också upp för nya digitala tjänster som kommer att lanseras i början av nästa år.

– Vi alla har också AFM-kompetens, vilket alla mäklare inte måste ha tidigare.

– Och det går bra här. Hangöboomen bara växer, säger Nana Hyry.

SKV fortsätter som tidigare

Trots att Malin Enberg lämnar SKV på Nycandergatan kommer verksamheten att fortsätta som tidigare. Från och med den 22 december börjar Sari Berndtsson som försäljningschef på SKV i Hangö, och hon är på plats från den 7 januari.

– Men fram tills att jag börjar där tar mina kollegor hand om kunderna där, säger Berndtsson.

Hon berättar att hon har lång erfarenhet av marknaden i Hangö, och har både haft hand om större företagsaffärer samt vanlig fastighetsförmedling med privatkunder.

– Jag är kanske den som har längst erfarenhet av branschen i Hangö. Det är stora förändringar som händer i Hangö, men betjäningen på SKV fortsätter, säger Berndtsson.

Mer läsning