Hikken voitti taas

Hyvä syöttö. Hannu Karvinen varmisti yhden Hikkenin maaleista keskiviikkoiltana. Bild: Jesper Sundström

FC HIK on vaikeasti lyötävissä oleva joukkue vuoden Nelosessa. Hankolaisjoukkue otti keskiviikkoiltana jo yhdeksännen peräkkäisen otteluvoittonsa.

Jalkapallo

Ottelu OK/Kiksi Edaria vastaan loppui oikeastaan jo ennen kuin se alkoi. Kotijoukkue Hikken otti nopeasti johdon itselleen Jesper Kinnunen laukaistua rangaistuspotkun maaliin Alexander Österlundin kaaduttua tavalla, joka sai tuomarin rangaistuslinjalle. Sen jälkeen seurasi maaliton jakso, mutta noin puolen tunnin kuluttua maaliliigaa johtava Alexander Eklund maalasi 2–0 päästyään ensin käsiksi palautuspalloon.

Vain pari minuuttia myöhemmin Eklund teki otsallaan maalin ja tulostaulu osoitti 3–0 samoin kuin väliajalle lähdettäessä. Toisen puoliajan alussa Marko Lahti lisäsi kotijoukkueen johtolukemiksi 4–0. Vierailijat tasoittivat muutaman minuutin kuluttua, mutta joukkueen nostaminen johtoon ei käynyt missään vaiheessa ajankohtaiseksi. Eklund murskasi ne haaveet lopullisesti kolmannella maalillaan, joka vei Hikkenin 5–1 johtoon.

Kun ottelua oli jäljellä noin varttitunti, vuorossa oli Eklundin seuraava täysosuma ja tulostaulua koristivat luvut 6–1 Hikkenin hyväksi. Kotijoukkue voitti lopulta näillä lukemilla.

– Tällaisten joukkueiden kohtaaminen ei ole aina aivan helppoa, mutta meidän pelimme sujui hyvin. Joukkueen tunnelmat ovat tällä hetkellä upeat, sanoo Hikkenin valmentaja Mats Nyström.

Hikken jatkaa voittonsa ansiosta sarjataulukon kärjessä. Keskiviikkona on edessä tiukka ottelu. Toinen sarjanousuehdokas, LePa, vierailee tuolloin Hangossa. Sarjaa johtavalla LePalla on koossa 33 pistettä ennen joukkueen perjantai-illan ottelua, jossa se kohtaa NuPS/Reservin. Sarjan kakkossijaa pitävällä Hikkenillä on koossa 31 pistettä 14 pelatun ottelun jälkeen.

– Voitto oli tietysti tänään tärkeä ensi viikon ottelua ajatellen. Toisaalta anti olisi ehkä ollut meille suurempi, jos tämä ottelu olisi ollut tasaisempi. Olen kuitenkin tyytyväinen voittoon, sanoo Mats Nyström.

FC HIK:n aloituskokoonpano: Kasper Lind; Hannu Karvinen, Tomas Saw, Tom Enberg, Chuchat Patchanon; Patrik Lahti, Joni Kinnunen, Marko Lahti; Jesper Kinnunen, Alexander Eklund, Alexander Österlund

Mer läsning