Hikken voitti sarjan ja juhlii nousuaan

Bild: Jesper Sundström

FC HIK nousee miesten jalkapallon Kolmoseen. Se selvisi joukkueen voitettua LoPan suurin luvuin vieraskentällä.

Hikkenin oli voitettava keskiviikkoinen ottelunsa Lohjalla noustakseen kolmosdivisioonaan. Se ei tuottanut ongelmia. Hikkenin Tom Enberg teki tärkeän 1–0-avausmaalin, ja sen jälkeen kaikki alkoi rullata.

– Ensimmäinen maali on aina tärkeä. Sen jälkeen meillä ei ollut mitään suurempia ongelmia. En epäillyt hetkeäkään, etteikö joukkueella olisi peli-intoa tänään, maalintekijä sanoo..

Taso-ero oli sen verran suuri, ettei ottelusta tullut missään vaiheessa jännittävä. Lisäksi yksi LoPan pelaajista sai punaisen kortin harvinaisen tyhmästä tempusta. Enbergin jälkeen maalintekijäksi nousi Alexander Österlund, eikä Alexander Eklund halunnut jäädä huonommaksi, vaan pian maalitilanne oli 3–0 Hikkenin hyväksi.

Ennen väliaikaa Hikkenin johtoasema kasvoi 4–0:ksi Österlundin toisen maalin ansiosta. Jännitys ei lisääntynyt toisella puoliajalla, vaan Hikken voitti lopulta maalein 7–0. Ted Rosenström teki maaleista kaksi ja Jesper Kinnunen päätti maalijuhlan omalla maalillaan. Hikken saattoi aloittaa juhlansa tuomarin viheltäessä ottelun päättyneeksi. Joukkue palaa Kolmoseen kahden Neloskauden jälkeen.

– Tietysti on tärkeätä, että nousemme takaisin Kolmoseen. Samalla tämä on kuitenkin ollut eräänlainen projekti, eikä meillä ollut mitään paineita nousta vielä tänä vuonna. Tiesin sitä vastoin, että olisimme hyviä, jos saisimme kaiken toimimaan, ja sen me teimme. Kaikki ovat olleet todella sitoutuneita tänä vuonna, Enberg kertoo.

Enbergillä on, kuten tiedämme, takanaan pitkä jalkapalloura, ja hän on otellut korkealla tasolla. Siitä huolimatta, hän koki jotain uutta keskiviikkoiltana. Kyseessä lienee ensimmäinen kerta, jolloin hän saa juhlia sarjanousua.

– Luulen, että niin taitaa todella olla.

Mer läsning