Hikken hävisi jälleen: "Itsetunto ei ole korkeimmillaan"

Ei riittänyt. Linus Sandblom kuului ottelun parhaisiin maalintekijöihin HC HIK:n hävitessä ottelunsa ÅIFK:ta vastaan. Bild: Thomas Sundström

HC HIK ei menesty tuloksellisesti käsipallon SM-sarjassa. Perjantaina joukkue hävisi jälleen – tällä kertaa voiton nappasi Åbo IFK.

Vajaat kaksi viikkoa sitten Hikken kohtasi vierasottelussa Pargas IF:n ja nyt vieraskentällä oli vastassa Åbo IFK. Molemmat joukkueet ovat lähimpänä Hikkeniä sarjataulukossa. Tulos? Kaksi tappiota.

– Meiltä puuttui tänään yksi parhaista pelaajistamme (Nikola Zujic toim. huom.) ja monet pelaajat ovat olleet viikolla poissa. Sitä ajatellen tappio PIF:ää vastaan harmittaa huomattavasti enemmän, en ole oikein vielä saanut sitä ajatuksistani. Asenteemme oli siinä ottelussa alle kaiken arvostelun, sanoo HIK:n valmentaja Petter Forsström.

Hikken roikkui ensimmäiset viisi minuuttia mukana ottelussa ÅIFK:ta vastaan. ÅIFK johti tuolloin 4–3, mutta sen jälkeen kotijoukkue lähti omille teilleen. Ensimmäisen puoliajan puolivälissä turkulaiset johtivat 11–5 ja hetkeä myöhemmin 14–8. Vieraat olivat ensimmäisen puoliajan jälkeen kymmenen maalia jäljessä. Ongelma on ollut toistuvasti sama tällä kaudella. Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun Hikken on jäänyt reilusti jälkeen jo ennen väliaikaa.

– Vaikea sanoa, mistä tämä johtuu. Ehkä kyse on siitä, että meiltä puuttuu kokemusta ja ettei fysiikkamme riitä. Itsetuntokaan ei tietenkään ole korkeimmillaan kaikkien tappioiden jälkeen, Forsström summaa.

ÅIFK:lla ei ollut mitään suurempia ongelmia pitää Hikken takanaan toisella puoliajalla. Ottelun päättyessä ÅIFK:n voittolukemiksi kirjattiin 34–23 ja Hikken kuittasi itselleen syksyn kymmenennen tappion.

– ÅIFK:lla oli tietysti turvallinen johto. Pelasimme kuitenkin toisella puoliajalla huomattavasti paremmin, Forsström toteaa.

Uusi vierasottelu

Hikken ei siis ole voittanut ainuttakaan ottelua tällä kaudella. Hankolaisjoukkue ei useimmissa otteluissa edes ole ollut lähellä voittoa. Ainoan poikkeuksen muodostaa tappio kotikentällä ottelussa ÅIFK:ta vastaan. Hikken hävisi ottelun ainoastaan kahdella maalilla. On myös vaikeata nähdä, mitä joukkueen tulisi tehdä kurssimuutoksen aikaansaamiseksi. Seuraavana on vuorossa tiukka vierasottelu Helsingfors IFK:ta vastaan.

Sen jälkeen Hikkenillä on ennen joulutaukoa edessä kaksi kotiottelua, joissa vastassa ovat BK-46 ja Grankulla IFK.

– Työmme jatkuu. Olemme samalla – BK:ta lukuunottamatta – saaneet aikaan hyviä tuloksia otteluissa sarjan parempia joukkueita vastaan, sanoo Petter Forsström.