Hikken hävisi avausottelunsa kotikentällään

Maalin tappio. Marko Lahti totesi, että Hikkeniltä puuttui luovuutta vastustajan maalin läheisyydessä. Bild: Jesper Sundström

FC HIK hävisi perjantaisen kotiottelunsa HPS:ää vastaan. Vieraat voittivat yhdellä maalilla.

FC HIK pelasi kauden ensimmäisen kotiottelun perjantaina vastassaan HPS. Hikken ei ollut ennen ottelua avannut voittotiliään, mutta ottelussa HPS:ää vastaan näytti siltä kuin hankolaisilla olisi mahdollisuus voittaa. Hikken ei tosin saanut aikaan mitään varsinaisia mahdollisuuksia ensimmäisellä puoliajalla, mutta joukkue piti pallon hyvin hallinnassaan ja kehitteli joitakin puolivaarallisia maalintekotilanteita.

HPS:n osalta peli ei sitä vastoin alkanut erityisen vakuuttavasti, mutta joukkue ei kuitenkaan tehnyt virheitä puolustuksessaan tai antanut Hikkenille mitään helppoja maalintekopaikkoja.

Illan ensimmäinen maali syntyi joitakin minuutteja ennen väliaikaa. Maalin teki HPS. Hikkenin pelaajat vaativat vapaapotkua vastustajan kenttäpuoliskolle, mutta tuomari ei viheltänyt sellaista. HPS vastasi ja hetken päästä Elias Ervast tuli kotimaalissa yllätetyksi.

– HPS teki maalin ainoassa hyökkäyksessään ja meidän mielialamme laski heidän onnistuttuaan siinä. Otimme taas joitakin edistysaskeleita aiempiin otteluihin verrattuna, mutta se ei ole mitenkään helppoa näin ohuella joukkueella. Tänään kaksi pelaajista kaiken lisäksi loukkaantui, kertoo Hikkenin joukkueen kapteeni Marko Lahti.

Loukkaantuneet pelaajat olivat Tomas Saw ja Ibrahim Nazari, jotka oli korvattava vaihtopelaajilla.

Myöhäinen kavennusmaali

Toinen puoliaika käynnistyi vierailijoiden tekemällä maalilla. HPS sai laukaisumahdollisuuden ja joukkue siirtyi 2–0 johtoon. Sen jälkeen vieraat peruuttivat kotipäätyyn puolustamaan johtoaan. Hikken sai pitää pallon hallussaan, mutta joukkue ei onnistunut kehittelemään oikeastaan yhtään varsinaista vaaratilannetta.

– Näin tässä sarjassa tehdään. Joukkueilla on tapana johtoon päästyään siirtyä matalaan puolustuspeliin. Meillä ei ollut mitään suurempia ongelmia päästä kentän viimeiselle kolmannekselle, mutta meiltä puuttui luovuutta, kun olimme päässeet sinne, sanoo Lahti.

HPS näytti voittavan 2–0, kunnes Hikken lopulta sai rangaistuspotkun ottelun lopussa. Jesper Kinnunen astui esiin ja maalasi. Sitä lähemmäs voittoa kotijoukkue ei päässyt.

Mer läsning