HIK stannade på noll

Oscar Puputti var dagens HIK-namn. Bild: Thomas Sundström

Det blev inga poäng för HC HIK:s handbollsherrar i FM-ligan. Också den sista matchen, hemma i Hangö mot Pargas IF i onsdags, slutade i en förlust. Gästande PIF vann med odiskutabla 31–12.

HIK gick nu för andra säsongen i följd utan poäng genom grundserien. Nu återstår ännu nivåmätningsmatcher innan en minst sagt tung säsong är över.

På förhand sett var PIF hemma i Hangö HIK:s kanske största chans att ta poäng över huvud taget, men också mot Pargaslaget visade sig skillnaden vara för stor. Efter åtta minuter ledde PIF med bara 4–2, med därifrån gick gästerna sakta men säkert sin egen väg i en match som präglades av slarvigt spel.

I paus var skillnaden redan 13–5 och i andra halvlek fortsatte IF öka på sin ledning. Segern skrevs till 31–12 efter en bra målvaktsinsats av Markus Mattila.

Bra inhopp

I HIK var det inte mycket som gick rätt. Mathias Sandblom stod för sju av lagets nio första mål och var över huvud taget enda HIK-spelare som gjorde mera än ett mål.

Kvällens HIK-namn var ändå unga Oscar Puputti som stod för ett riktigt bra inhopp i målet i andra halvlek. Han inledde med att rädda en straff och fortsatta sedan spela bra. Under sina tjugo minuter hann han bland annat rädda en straff till och några frilägen.

– Det var roligt att få en ordentlig chans och det kändes ganska bra. Jag tänkte inte så mycket på vad matchen stod, utan försökte gör mitt.

– Jag fick nu en bra start och sedan var det bara att fortsätta, sade 16-åriga Puputti efteråt.

HC HIK: Mathias Sandblom 8, Anton Rejström 1, Tomi Puputti 1, Roy Lindqvist 1, Karl-Edwin Knichter 1

PIF: Fredrik Lunden 7, Sebastian Fagerlund 6, Jane Jancev 5, Samuel Alexandersson 3, Robin Mattsson 2, Ilija Krstevski 2, Aleksa Veselinovic 1, Joel Tunturi 1, Daniel Söderlund 1, Linus Fröjdö 1, Henric Berndtson 1, Alfons Alexandersson 1

Mer läsning